Jump to content

Toyota a decis închiderea fabricii sale din Rusia, cu posibilitatea de a o vinde ulterior


KOPPEN
 Share

Recommended Posts

346154l-1000x640-b-66cfc4cf.thumb.jpg.3de89defaabf83ae28b31e80c52dbc50.jpg

 

 

Începutul conflictului din Ucraina și sancțiunile aplicate de către Occident împotriva Rusiei au dus la mari probleme pe lanțul de aprovizionare pentru majoritatea producătorilor auto din țara condusă de Vladimir Putin. Toyota este doar ultimul nume dintr-o listă lungă de producători care anunță renunțarea la facilitățile de producție din Rusia.

 

Decizia celor de la Toyota a venit la sfîrșitul săptămânii, anunțul fiind făcut prin intermediul unui comunicat emis de compania Japoneză. Conform acestuia, din luna martie fabrica din Rusia s-a confruntat cu mari probleme pe lanțul de aprovizionare dar a încercat să se mențină pe linia de plutire.

 

Cu toate acestea, decizia închiderii fabricii a devenit inevitabilă: ”În această perioadă, ne-am păstrat pe deplin forța de muncă și ne-am asigurat că uzina noastră este gata să repornească producția dacă circumstanțele ne permit. Cu toate acestea, după șase luni, nu am reușit să reluăm activitățile normale și nu vedem niciun indiciu că putem reporni în viitor.”

 

Producătorul japonez a mai declarat că își va respecta toate obligațiile sociale față de angajați și le va oferi acestora chiar și plăți suplimentare semnificative pentru a face despărțirea mai ușoară. Mai mult, rețeaua de dealeri nu va fi afectată în niciun fel, serviciile post-vânzare fiind păstrate, atât pentru modelele Toyota, cât și Lexus.

 

Deși o revenire nu pare posibilă, Toyota a afirmat că fabrica va fi conservată, pentru a putea fi vândută eventual în viitor.

 

Aceasta are o capacitate de 100.000 de unități pe an și producea modele Camry și RAV-4.

 

 

SURSA: click

Edited by KOPPEN
Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.