Jump to content

Dacia: 3 milioane de motoare TCe produse la uzina din Mioveni


Claude.
 Share

Recommended Posts

Dacia: 3 milioane de motoare TCe produse la uzina din Mioveni - Poza 1

 

Constructorul de la Mioveni anunță că a asamblat 3 milioane de motoare TCe în cadrul departamentului Motoare al Uzinei Mecanice și de Șasiuri.

 

Prima generație de motoare TCe, deci pe benzină, a intrat pe linia de asamblare a Uzinei Mecanice și Șasiuri Dacia de la Mioveni (UMCD) în 2012. A doua iterație, actuala, a intrat în producție șase ani mai târziu.

 

Acum, Dacia anunță că a asamblat motorul TCe cu numărul 3 milioane în această locație. Unitatea în cauză este este un TCe ECO-G, cu alte cuvinte poate fi alimentat atât cu benzină cât și cu GPL. Motorul, cu 100 CP și 170 Nm, va echipa un Logan Prestige care fi livrat unui client din România.

 

 Potrivit constructorului român, deținut de gigantul francez Renault, peste 40% din producția realizată de UMCD echipează vehicule produse la Mioveni. Propulsoarele TCe merg și către export, la uzinele pe care Renault le deține în Franța, Slovenia și Turcia.  Pe lângă modelele Dacia, motoarele TCe echipează și alte modele precum Renault Clio și Nissan Micra.

 

Automarket

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.