Jump to content

Trei medalii de argint pentru elevele românce la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete, desfășurată în Turcia


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

emanuela-cerchez-fb-egoi-2022-2-Copy.jpg?fit=820%2C615&ssl=1

 

Elevele românce au obținut trei medalii de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI 2022), desfășurată în Turcia, scrie pe Facebook profesoara de informatică Emanuela Cerchez, de la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Iași, care le-a însoțit în calitate de Leader în Antalya.

 

Este vorba despre Ioana Jianu și Iulia Slănină de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București și Alexandra Nicola de la Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova. Ele au concurat cu peste 90 de eleve înregistrate oficial în competiție din 155 de participante, din peste 40 de țări, potrivit detaliilor de pe site-ul oficial al olimpiadei.

 

Astăzi a fost ziua de închidere și de decernare a medaliilor, urmând ca mâine loturile țărilor participante să se întoarcă acasă. Conform coordonatorilor competiției, olimpiada a început pe 16 octombrie când echipele au sosit în Antalya. Pe 17 octombrie a fost ceremonia de deschidere, pe 18 prima zi de concurs, pe 19 prima zi de activități. Joi, 20 octombrie, a fost a doua zi de probleme la informatică, iar ieri, vineri, a doua zi de activități și excursii. Olimpiada a fost organizată de Ministerul Industriei și Tehnologiei din Republica Turcia, conform sursei citate. Aceasta este a doua ediție, după ce anul trecut s-a ținut în Elveția.

 

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI – The European Girls’ Olympiad in Informatics) este o nouă competiție de programare destinată exclusiv fetelor. Inspirați de succesul Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, am creat o competiție similară în domeniul informaticii. Formatul competiției este similar cu cel al unor competiții consacrate, cum ar fi Olimpiada Internațională de Informatică sau Olimpiada Central-Europeană de Informatică.

 

Partea principală a evenimentului are două concursuri. În timpul concursului, concurenții rezolvă probleme dificile prin proiectarea și implementarea unor algoritmi eficienți. Competiția este însoțită de evenimente sociale, cum ar fi excursii, pentru ca participanții să aibă timp să se cunoască între ei”, scrie comitetul olimpiadei pe site-ul ediției din anul acesta.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.