Jump to content

Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației să verifice felul în care școala l-a sancționat de formă pe profesorul agresor din Cova


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

Robert-Avram-CNE-Foto-Alfabetar-e1663581454610.jpg?fit=820%2C547&ssl=1

 

Consiliul Național al Elevilor îi solicită Ministerului Educației să verifice felul în care Școala Gimnazială Turia, din județul Covasna, l-a sancționat pe profesorul de istorie care a băgat în spital un elev, prin bătaie, și i-a rănit pe alți 3, potrivit președintelui organizației Robert Avram.

 

Liderul CNE cataloghează sancțiunea dată agresorului, prin care acestuia i-a fost interzisă candidatura la un post didactic superior pentru doi ani, drept „o lipsă crasă de asumare şi curaj din partea celor care ar trebui să îi protejeze pe elevi”.

 

Președintele CNE, Robert Avram, a scris pe Facebook că „în Covasna, în anul 2022, un profesor alege să aplice o corecție fizică unor elevi de-ai săi, pentru că așa se câștigă respectul (sic!).

În urma anchetei, conducerea școlii l-a sancționat cu… retragerea dreptului de a ocupa o funcție de conducere pentru următorii doi ani. Nimic mai mult.

Deși faptele sunt cât se poate de reale (si recunoscute chiar de abuzator), vedem, din nou, o lipsă crasă de asumare şi curaj din partea celor care ar trebui să îi protejeze pe elevi. Din motive de nimeni știute (frică, poate?), nu s-a luat decizia care chiar contează şi care ar fi putut face diferența – desfacerea contractului de muncă. Astfel de persoane nu au ce căuta în sistemul de învățământ”.

 

Reamintim că pe 27 octombrie profesorul de istorie de la Şcoala Gimnazială din Turia, care în 7 octombrie a lovit 4 elevi, unul dintre aceştia ajungând la spital, a fost sancționat de formă, adică nu va mai avea voie să participe timp de doi ani la concursuri pentru ocuparea unui post didactic superior.

Ancheta disciplinară deschisă de conducerea unităţii de învăţământ a fost încheiată, cadrul didactic recunoscând în faţa comisiei de disciplină că i-a agresat pe elevi.

 

Amintim că profesorul din Sfântu Gheorghe (Covasna) a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost acuzat de patru copii că ar fi fost bătuți în sala de clasă. 

 

În prezent profesorul agresor s-a întors la catedră și așteaptă și rezultatele anchetei penale, iar elevul de 12 ani care a necesitat îngrijiri medicale s-a transferat la o altă școală, a spus inspectorul școlar general, citat de G4Media.ro.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.