Jump to content

Tánczos Barna, ministrul Mediului: Copiii sunt foarte receptivi la tot ce înseamnă protecția mediului. Sunt convins că ei sunt în stare să ne învețe ș


FROG ZEW
 Share

Recommended Posts

dreamstime_m_137472066-e1615477743399.jpg?fit=820%2C547&ssl=1

 

„Copiii sunt foarte, foarte receptivi la tot ce înseamnă protecția mediului. Sunt mult mai receptivi decât noi, adulții. Sunt convins că ei sunt în stare să ne învețe și pe noi”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna, în cadrul conferinței “Creator implicat – experiențe practice și viitorul economiei circulare”, organizată de Edupedu.ro în cadrul campaniei „Metal pentru Viitor”.

 

Acesta a spus că a spus că a discutat cu elevii din școli din mediul rural și urban: „Am fost în foarte multe școli și am ținut ore de dialog verde, așa le-am numit, n-am vrut să fie un fel de oră în care eu să predau ceva. Am fost în zeci de clase și în București, și în țară, în zona rurală și în zona urbană, vorbind cu elevii din clasele primare sau din clasele de liceu”.

 

“Tánczos Barna: Am fost în foarte multe școli și am ținut ore de dialog verde, așa le-am numit, n-am vrut să fie un fel de oră în care eu să predau ceva. Am fost în zeci de clase și în București, și în țară, în zona rurală și în zona urbană, vorbind cu elevii din clasele primare sau din clasele de liceu. Copiii sunt foarte, foarte receptivi la tot ce înseamnă protecția mediului. Sunt mult mai receptivi decât noi, adulții. Sunt convins că ei sunt în stare să ne învețe și pe noi. Pentru asta, școala trebuie să fie o școală verde, în sensul bun al cuvântului, și să apară această „săptămână verde”. Propunerea Ministerului Învățământului și a Administrației Prezidențiale, care împreună au elaborat acest proiect, a fost ca măcar o săptămână pe an să se discute despre impactul omului asupra naturii: că vorbim de apă, că vorbim de deșeuri, că vorbim de păduri, că vorbim de colectare separată. Să discutăm cu copiii aceste probleme. Rolul școlii și rolul profesorilor, învățătorilor, educatorilor este primordial.

 

Extras – video deschidere conferință “Creator implicat – experiențe practice și viitorul economiei circulare”, cu declarațiile despre educația privind protecția mediului ale ministrului Mediului, Tánczos Barna

 

Edupedu.ro: O singură întrebare ar mai fi din partea domnului Raul Pop pe care îl rog să spună.

 

Raul Pop: Aș vrea mai degrabă să fac o mică remarcă. Cadrul legislativ, educația la nivel de copii sunt lucruri importante, chiar și mesajul pe care îl de autoritatea publică este extrem de important. Simt însă nevoia, din interacțiunile zilnice pe care le am cu diverse companii, să precizez că mi se pare acută nevoia de ghiduri de lucru sau o altă formă de a trece cunoștințele către antreprenori, pentru că, în afară de cele câteva companii care sunt prezente în București, în marile conferințe, eu văd destul de frecvent la nivelul companiilor mai puțin ancorate în trendurile discuție europene, în general, companiile locale văd o nevoie foarte mare de ajutor. Aici s-ar putea să vină de la consultanți, dar cred că și autoritatea poate să facă mai mult. Nu mă refer evident doar la autoritatea reprezentată de ministerul Mediului, avem și Ministerul Economiei, asta este foarte bine, dar sunt unele lucruri care sunt relativ ușor de făcut și care ar putea fi stimulate de la centru totuși. Aceasta era doar o precizare, ca să nu credem că partea de educație dată la copii și care, sigur, va genera niște efecte în anii care urmează este suficientă. Noi avem niște necesități care în zona de industrie foarte mari astăzi”.

 

Urmărește integral conferința online “Creator implicat – experiențe practice și viitorul economiei circulare”, organizată de Edupedu.ro, în parteneriat cu As Metal, GreenPoint Management, Linde Gaz România și agenția WebEfektiv. În cadrul evenimentului a fost lansată și campania „Metal pentru Viitor” și secțiunea specială Zero Deșeuri:

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.