Jump to content

Norme privind politica de securitate națională!


Claude.
 Share

Recommended Posts

Au fost aprobate noi Norme privind politica de securitate nucleară şi evaluarea independentă a securităţii nucleare de Ordinul nr. 212/2022.

 

 Titularul de autorizaţie trebuie să stabilească şi să emită, în scris, politica de securitate nucleară aplicabilă în fazele de construcţie şi montaj, punere în funcţiune, exploatare şi dezafectare pentru instalaţiile nucleare pentru care este responsabil.

 

 Politica de securitate nucleară reprezintă un document prin care titularul de autorizaţie se angajează să menţină standarde înalte de securitate nucleară, exprimate prin strategii, planuri, ţinte şi obiective clare, susţinute de resurse financiare, materiale şi umane adecvate pentru implementarea acestora.  

 

Titularul de autorizaţie trebuie să evalueze periodic politica de securitate nucleară şi modul în care aceasta este implementată. Aceste evaluări pot fi făcute ca parte a evaluării periodice a sistemului de management.

 

LexCafe

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.