Jump to content

Cele mai tari imagini de la România - Germania 28-32. Cum au fost surprinse „tricolorele”


TANK
 Share

Recommended Posts

România a pierdut, din nefericire, și meciul cu Germania, care s-a terminat 28-32.

 

cele-mai-tari-imagini-de-la-romania-germania-28-32-cum-au-fost-surprinse-ztricolorele_19_size6.thumb.jpg.18dea46c80a94bbcec988cc831e168aa.jpg

 

Elevele lui Florentin Pera au intrat în meci sub efectul dezamăgirii din partida cu Muntenegru, de marți seara, când au fost "măcelărite" de arbitrele din Austria.

 

Cu Germania mai rămânea miza unei calificări în finala pentru locurile 5-6, cu semnificație în ecuația calificării spre JO, însă pe teren tricolorele n-au mai găsit soluțiile optime din înfruntarea cu Muntenegru.

 

 

A ieșit la rampă Sorina Grozav, prin câteva acțiuni imprevizibile, în mare viteză, dar și Daciana Hosu. Grozav a jucat pe toate posturile de la linia de 9 metri și a arătat că naționala se poate baza pe ea. 

 

Principalele marcatoare ale României au fost Neagu 7 goluri, Grozav 6, Pristăviţa 4, Badea 4. Cristina Neagu a marcat golul cu numărul 300 în minutul 41.14 al partidei, iar performanţa sa este cu atât mai importantă pentru statisticile CE, cu cât 300 de goluri nu au fost atinse nici în handbalul masculin.

 

Cristian Gațu nu s-a ferit să arunce cuvinte grele asupra arbitrajului din România - Muntenegru

 

Fostul handbalist a evidențiat faptul că româncele au câștigat din punct de vedere moral jocul cu Muntenegru, însă deciziile aribtrilor au fost clar împotriva „tricolorelor”.

 

„S-a terminat cu înfrângerea noastră, nemeritată din punctul meu de vedere, cauzată de un arbitraj clar părtinitor. M-au impresionat plânsetele echipei noastre. Moral, sunt câştigătoare ale jocului de ieri.

 

Deciziile arbitrelor au fost clar părtinitoare şi clar toate în favoarea echipei din Muntenegru. Greşeli repetate şi toate în aceeaşi direcţie.

 

Nu ştiu cum vor dormi ele, cele două infractoare, cum vor dormi după ce o să vadă plânsetele echipei noastre”, a spus Cristian Gațu.

 

FRH, reacție acidă la adresa arbitrajului din România - Muntenegru 34-35

 

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a vorbit despre arbitrajul din România - Muntenegru și a evidențiat faptul că va trimite o sesizare la EHF, pentru maniera dezavantajoasă în care a fost tratată naționala.

 

„O să facem și hârtie către Federația Europeană, că a afiliat acestei federații în care să ne spunem părerile. Modul de selecție și de evaluare a arbitrilor care participă la acest Campionat European nu este cel mai potrivit. Nu este normal ca echipele să fie cobai pentru arbitrii fără experiență.

 

Nu e normal ca aici să fie prezenți arbitrii de slabă calitate. A fost un arbitraj foarte, foarte slab. Din ce cauză? Este greu să găsim răspunsul.”, a spus Consantin Din.

 

România - Muntenegru 34-35 (18-18)

 

Elevele lui Florentin Pera aveau nevoie de victorie pentru a spera la semifinale. Dacă ar fi învins echipa celebrei Bojana Popovici. 

 

Cu un joc elaborat în atac și cu o defensivă care nu a arătat puncte vulberabile, România a jucat de la egal la egal cu Muntenegru, ba chiar a condus de mai multe ori formația Bojanei Popovic.

 

Elanul româncelor a fost inhibat și de deciziile celor două arbitre din Austria, Ana Vranes și Marlis Wenninger, care au dictat decizii revoltătoare în prima repriză, hotărâri care au enervat-o la culme pe Cristina Neagu, blocată deseori dur de muntenegrence. 

 

În urma rezultatului, România, în pofida unui meci foarte bun, rămâne cu 2 puncte, iar Muntenegru, cu 6, obţine calificarea în semifinale. În primul meci din grupa II, tricolorele au învins Spania, cu 28-27.

 

SURSA

Link to comment
Share on other sites

  • TANK locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.