Jump to content

NVIDIA RTX 4060 Ti ar putea fi o glumă destul de proastă


Recommended Posts

rtx 4050 RTX 4060 Ti NVIDIA GeForce

 

Debutul primelor plăci video din familia Ada Lovelace de la NVIDIA a fost interesant, dar n-a generat reacții de durată. Momentul de glorie după lansarea RTX 4090 n-a fost de durată, iar confuzia creată de RTX 4080 a cam adus un norișor negru deasupra producătorului. Atât de nasoală e treaba încât lumea e mai încântată de lansarea unei eventuale RTX 4050 sau RTX 4060 Ti. Iar timing-ul nu putea fi mai prost, întrucât visul la o placă accesibilă și bine-dotată a cam fost demolat de cele mai noi zvonuri apărute pe net.

 

Twitteristul intitulat @kopite7kimi a postat o listă cu specificații pentru o posibilă RTX 4060 Ti. Postarea ne spune că placa are un PCB foarte scurt, ceea ce-ar putea indică faptul că Founders Edition ar putea folosi răcirea mai finuță de pe RTX 3000-uri.

 

Alimentarea tot prin conectorul CEM5 se va face, adică atrocitatea cu 16 pini, iar aici se cam strică treaba. Ajungem la specificații unde descoperim că placa vine cu 4.325 nuclee CUDA (mai puține decât pe RTX 3060 Ti), doar 8GB de memorie GDDR6 la 18Gbps și un consum de 220W. Da, și eu sunt la fel de confuz.

 

Și colac peste pupăză, conform unor informații pe care le-am auzit acu’ ceva vreme din alt leak, GPU-ul AD106 folosește o interfață pe 128 de biți. Asta înseamnă că RTX 4060 Ti va avea o lățime de bandă destul de mică. Iar asta nu sună deloc bine… nici măcar în comparație cu RTX 3060 Ti-ul de anul trecut. Ok, c-o să vină cu nucleele alea RT de ultimă generație și Tensor-urile pentru AI, are și DLSS 3 cu Frame Generation și toate bunătățile specifice lansării. Da’ și dacă-i slabă? Oare se echilibrează lucrurile?

 

Asta pică într-un moment prost pentru NVIDIA, mai ales după ce AMD a impresionat. În punctul ăsta deja stau și mă-ntreb dacă nu cumva 2023, o fi până la urmă anul Radeoanelor?! Cică FSR 3 ăla o să rupă, cică ar fi plăci accesibile foarte potente că au chiplet, cică s-ar rezolva și problemele software.

 

În punctul ăsta e greu de prezis cum vor merge lucrurile, dar o părere subiectivă ar suna cam așa: AMD o să încerce să facă cu NVIDIA ce-a făcut și cu Intel. Doar că lupta asta va fi mult mai greu de câștigat pentru că cei din tabăra verde încă au o poziție foarte solidă în piață, iar publicul cam e de partea lor în ciuda întâmplărilor recente.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.