Jump to content

Apple ar putea lansa prima sa cască AR/VR în primăvara acestui an; Compania se concentrează pe dezvoltarea xrOS


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

<b>Apple ar putea lansa prima sa cască AR/VR în primăvara acestui an; Compania se concentrează pe dezvoltarea xrOS</b>Apple are în portofoliu telefoane, tablete, smartwatch-uri, căști și accesorii, precum AirTag. Totuși, compania din Cupertino ar urma să lanseze un produs revoluționar, așteptat de mulți fani, despre care apar zvonuri încă de acum câțiva ani

 

Apple are în portofoliu telefoane, tablete, smartwatch-uri, căști și accesorii, precum AirTag. Totuși, compania din Cupertino ar urma să lanseze un produs revoluționar, „The Big Next Thing”, așteptat de mulți fani, despre care apar zvonuri încă de acum câțiva ani. E vorba despre prima sa cască de realitate extinsă, AR/VR, care, conform jurnalistului Mark Gurman de la Bloomerg, va debuta în această primăvară. Mai mult, aflăm că Apple s-ar concentra pe xrOS, amânând chiar dezvoltarea lui iOS 17 momentan. Detalii avem mai jos.

 

xrOS este sistemul de operare pe care îl va rula această cască de realitate virtuală. Conform informațiilor ajunse pe web, este deja testat la nivel intern de un număr limitat de dezvoltatori, care lucrează la câteva aplicații third-party. Apple s-ar ocupa de dezvoltarea interfeței pentru aplicațiile sale, iar compania ar urma să aducă o experiență de utilizare augmentată pentru AppStore. 

 

 

apple-vr-headset-concept-antonio_592x225

 

Denumirea sistemului de operare, xrOS”, ar veni de la „Extended Reality / Realitate Extinsă”. Astfel, nu vorbim neapărat despre o cască VR sau AR, ci despre una „Mixed Reality / Realitate Mixtă”, care combină cele două tehnologii. Ar urma astfel să concureze cu Meta Quest Pro și HTC Vive XR Elite, headset-uri deja lansate pe piață, care promit o experiență similară.

 

Totuși, nișa  este la început, iar Apple are puterea de a domina acest segment dacă reușește să aducă un produs revoluționar pe piață. Nu cu mult timp în urmă am văzut pe YouTube un programator care a încercat să folosească o cască Meta Quest Pro drept setup cu monitoare virtuale pentru job. Cu toate acestea, el s-a plâns de câteva probleme legate de conectivitate și de rezoluția slabă oferită de headset. Vă las și clipul mai jos, în cazul în care sunteți curioși:

 

 

Dacă Apple va aduce un produs mai bun pe această nișă, se va afla în fața competitorilor principali, mai ales că Samsung nu ar plănui lansarea unei astfel de căști AR / VR. 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.