Jump to content

Producția și distribuția de filme este ajutată financiar de stat


Claude.
 Share

Recommended Posts

Ordinul nr. 2515/2023 prevede aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, asociată Planului naţional de redresare şi rezilienţă al României, pilonul IV, componenta 11 – Turism şi cultură, investiţia 7.  

 

Obiectivul general al prezentei scheme este de a consolida capacitatea microîntreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii în producţia şi distribuţia de filme şi de a accelera tranziţia digitală a producătorilor şi distribuitorilor de filme din România prin creşterea capacităţilor de producţie digitală, distribuţie, marketing şi promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală.  

 

Potrivit noutăților, solicitanţii eligibili trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: 1. Nu au fost subiectul unei decizii emise de către Comisia Europeană/instanţe naţionale/alt furnizor de ajutor de stat/Consiliul Concurenţei, de recuperare a unui ajutor de stat/ de minimis sau, în cazul în care au făcut obiectul unei astfel de decizii, aceasta a fost deja executată şi creanţa integral recuperată, cu penalităţi aferente, după caz. 2.

 

Valoarea cumulată a veniturilor totale/cifrei de afaceri ale/a solicitantului din ultimii 3 ani fiscali încheiaţi reprezintă cel puţin 15% din valoarea proiectului propus.

 

3. Solicitantul a realizat cel puţin un proiect de producţie/ distribuţie de film în ultimii 5 ani anterior datei lansării prezentului apel de proiecte. 4. Proiectul depus de solicitant prevede atingerea valorilor – ţintă minime aferente indicatorilor de proiect, prevăzuţi la art. 19 alin. (3) din prezenta schemă, în cererea de finanţare sunt descrise activitatea de formare a personalului pentru dobândirea competenţelor digitale în editare/postproducţie şi activitatea de creare şi distribuţie de conţinut digital, iar în bugetul proiectului sunt prevăzute costuri asociate acestor activităţi.  

 

Fiecare solicitant va depune un singur proiect în cadrul apelului de proiecte. În cazul întreprinderii unice, fiecare întreprindere eligibilă, componentă a întreprinderii unice, poate depune câte un proiect, cu condiţia ca valoarea cumulată a proiectelor să nu depăşească 200.000 de euro, cumulat pe o perioadă de 3 ani fiscali, respectiv anul curent şi 2 ani anteriori încheiaţi, raportat la cursul InforEuro din luna semnării contractului de finanţare.  

 

Important este că în cazul în care proiectul este respins sau retras, solicitantul nu mai are dreptul să depună acelaşi sau un nou dosar de finanţare.

 

LexCafe

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.