Jump to content

România, pe primul loc în topul producătorilor de nuci din UE


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Republica Moldova, în top cinci exportatori mondiali de nuci

 

 

România este cel mai mare producător de nuci din Uniunea Europeană, arată datele Eurostat, potrivit cărora în România au fost produse, în 2021, peste 60 000 de tone de nuci.

 

Pe locul doi se situează Grecia, care a produs în același an 43 360 de tone de nuci, iar locul trei i-a revenit Franței, cu 40 260 de tone de nuci produse în 2021.

 

„Există un interes ridicat pentru speciile care au o valoare mare de valorificare, interesant este că speciiile de arbuști fructiferi și de nucifere, mai mult de jumătate din suprafața pe care așteptăm să fie înființată în următorii ani finanțată din fondurile europene, reprezintă arbuștii fructiferi, în special afinul, alunul și chiar nucul. Urmează cireșul și prunul, iar mărul este undeva la mijloc pe listă”, a declarat Mihail Coman, directorul general al Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Pitești – Mărăcineni”, pentru retail.ro.

 

În 2022, recolta de nuci din R. Moldova a fost de circa 35 000 de tone de nuci în coajă, arată datele Uniunii asociaţiilor producătorilor de culturi nucifere.

 

 

SURSĂ: InfoPrut.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.