Jump to content

Intel ar putea reduce prețurile procesoarelor Alder Lake cu până la 20%


Recommended Posts

Intel ar putea reduce prețurile procesoarelor Alder Lake cu până la 20%

 

Intel a scumpit procesoarele în urmă cu câteva luni, însă acum, ca urmare a contracției industriei hardware, compania ar putea veni cu reduceri de prețuri de până la 20%. Informația nu a fost încă confirmată prin canalele oficiale ale producătorului, însă provine dintr-o sursă credibilă.

 

Pentru început, vor fi reduse doar SKU-urile din generația anterioară Alder Lake, unde prețurile vor scădea chiar și cu 130 de dolari. Astfel, Core i9-12900K ar putea coborî de la 648 dolari la 518 dolari, Core i9-12900 de la 538 dolari la 430 dolari, Core i7-12700K de la 450 dolari la 360 dolari, iar Core i5-12600K de la 290 dolari la 232 dolari.

 

Sursa citată menționează că reducerile de prețuri au fost confirmate momentan doar pentru variantele tray ale procesoarelor, adică cele destinate producătorilor de sisteme, însă aproape sigur vom vedea reduceri semnificative și pentru unitățile retail. Intel a avut un trimestru foarte prost, iar acum a rămas cu un surplus foarte mare de stocuri de procesoare Intel 12th gen de care încearcă să scape. 

 

Dacă e să mă întrebați pe mine, n-ar fi exclus să vedem reduceri de prețuri și pentru SKU-urile Raptor Lake în următoarele luni. Pe fondul încetinirii economice și a inflației elevate, hardware-ul se vinde mult mai prost acum decât în urmă cu 2 – 3 ani, iar producătorii au început să apeleze la diverse tactici pentru a menține prețurile ridicate.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.