Jump to content

Samsung lucrează deja la o cască de realitate virtuală rivală cu cea Apple, care nici nu s-a lansat încă


TLG YuukiKING
 Share

Recommended Posts

<b>Samsung lucrează deja la o cască de realitate virtuală rivală cu cea Apple, care nici nu s-a lansat încă</b>În ultimele luni s-a vorbit mult despre casca de realitate virtuală şi AR de la Apple, iar nume ca Reality One au apărut în ecuaţie, în vreme ce sistemul de operare ar fi xrOS. Ei bine, rivalii Apple nu stau degeaba, iar Samsung spre exemplu tocmai

 

 

În ultimele luni s-a vorbit mult despre casca de realitate virtuală şi AR de la Apple, iar nume ca Reality One au apărut în ecuaţie, în vreme ce sistemul de operare ar fi xrOS. Ei bine, rivalii Apple nu stau degeaba, iar Samsung spre exemplu tocmai a anunţat că lucrează la propria versiune de cască XR avansată.

 

Anunţul a venit în cadrul evenimentului Unpacked 2023, unde au debutat telefoanele Galaxy S23, dar şi o serie de laptopuri Galaxy Book 3. Ei bine, ce este XR? AR este augmented reality, VR este Virtual Reality, în vreme ce XR este Extended Reality. Samsung a dezvăluit că lucrează la un headset de acest tip împreună cu Google şi Qualcomm. Numele său nu a fost anunţat oficial, dar teaserele spun că va sosi în curând.

 

Casca va folosi un procesor custom de la Qualcomm şi va aduce o nouă versiune specială de Android de la Google, creată pentru astfel de purtabile pe cap. Cei de la The Washington Post au aflat că Samsung are pe rol şi parteneriatul cu Meta şi Microsoft pentru acest proiect. Samsung a mai atacat piaţa cu headseturi Gear VR, încă din 2015, pe atunci bazandu-se telefoane Galaxy S şi Galaxy Note ca "motor". 

 

După câteva versuni de Gear VR, proiectele de genul au fost abandonate. Apoi compania a lansat un headset Mixed Reality pentru PC-uri, care nu a avut nici el viaţa lungă. Acum, odată cu parteneriatele cu Google, Qualcomm şi alte branduri, compania ar putea avea succes în sfârşit şi să se bată cu Apple în acest segment emergent.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.