Jump to content

vivo X90 Pro: Hardware de campion, cu CPU MediaTek de top, optică Zeiss și un mic compromis


Leventhe
 Share

Recommended Posts

<b>vivo X90 Pro: Hardware de campion, cu CPU MediaTek de top, optică Zeiss și un mic compromis</b>vivo X90 Pro e flagship-ul și camera-phone-ul vivo în 2023, cel puțin la nivel global, întrucât în China există chiar și o variantă Plus. Vine după un vivo X80 Pro, un flagship veritabil care primea o recenzie detaliată din partea noastră în urmă cu doar

 

vivo X90 Pro e flagship-ul și camera-phone-ul vivo în 2023, cel puțin la nivel global, întrucât în China există chiar și o variantă Plus. Vine după un vivo X80 Pro, un flagship veritabil care primea o recenzie detaliată din partea noastră în urmă cu doar câteva luni. Se pot observa influențele, mai ales la nivel de design, deși noul model vine cu un modul foto de dimensiuni impresionante în spate. Rămâne la posturi optica Zeiss, display-ul generos, dar există și un compromis…

 

vivo-X90-Pro_073_592x320.JPG

 

vivo X90 Pro aduce un display AMOLED de 6.78 inch în diagonală, cu refresh rate de 120Hz, certificare HDR10+, care atinge, cel puțin pe hârtie, 1300 nits ca luminozitate. Avem certificare IP68 pentru rezistență la apă, dar ciudat e că nu am găsit informații cu privire la protecția acestui panou. Predecesorul aducea o protecție numită Scott Xensation Up, deci e posibil să se fi păstrat și aceasta. Încă nu știm cum se comportă în comparație cu Gorilla Glass Victus.

 

Sub capotă se află un procesor exotic, pe care nu l-am văzut până acum pe un alt smartphone. E vorba despre MediaTek Dimensity 9200, rivalul lui Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm. E un cipset fabricat pe un proces de litografiere de 4 nm, cu o configurație similară. Primim un nucleu Cortex-X3 tactat la 3.05GHz, 3 nuclee Cortex-A715 tactate la 2.85GHz, dar și 4 nuclee eficiente din punct de vedere energetic, Cortex-A510, tactate la 1.8GHz. 

 

IMG_6746_592x331.jpg

 

Aduce și GPU Immortalis-G715 MC11 care suportă Ray Tracing. La interior mai găsim 12 GB de memorie RAM LPDDR5 și 256 GB de stocare UFS 4.0. Primim și un sistem de răcire avansat aici, cu grafit și vapor chamber. Bateria telefonului are 4870 mAh și se încarcă la 120W pe fir, la 50W wireless. Aduce și încărcare inversă, pentru alte dispozitive.

 

Aduce și GPU Immortalis-G715 MC11 care suportă Ray Tracing. La interior mai găsim 12 GB de memorie RAM LPDDR5 și 256 GB de stocare UFS 4.0. Primim și un sistem de răcire avansat aici, cu grafit și vapor chamber. Bateria telefonului are 4870 mAh și se încarcă la 120W pe fir, la 50W wireless. Aduce și încărcare inversă, pentru alte dispozitive.

 

Avem și difuzoare stereo la dispoziție, fără jack audio, din păcate. Când vine vorba de conectivitate bifăm Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, GPS dual band, NFC, infraroșu și un port USB-C 3.2.
 

Selling point-ul lui vivo X90 Pro e reprezentat de camere, însă. Ei bine, cea principală vine cu senzor Sony IMX989 și are 50.3 MP. Aduce telemetru laser și OIS. Se află în spate și un senzor de 50 MP telephoto, care oferă zoom optic 2X, dar și o cameră ultrawide de 12 MP. Terminalul aduce optică ZEISS, peliculă Zeiss T Star anti-ghosting și un nou cipset de imagistică (ISP) numit vivo V2. Pe lângă imagistică, ISP-ul amintit optimizează și gaming-ul, dar și consumul energetic, în funcție de aplicațiile utilizate. 

 

În față, integrat în decupaj  bulină, se află un senzor selfie de 32 MP. E posibil să fi observat că nu am pomenit gimbal. Ei bine, dispare, stabilizarea gimbal pe 5 axe fiind înlocuită cu un sistem de stabilizare OIS.
 

Sursa: https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/vivo-x90-pro-hardware

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.