Jump to content

Ce poți face în 2023 cu un telefon care costă nou doar 399 lei? Am testat Redmi A1


Leventhe
 Share

Recommended Posts

<b>Ce poți face în 2023 cu un telefon care costă nou doar 399 lei? Am testat Redmi A1</b>După flagship-uri și midrange-uri de peste 800-1000 lei, iată că a sosit pe masa mea de teste și un smartphone entry-level. E vorba despre Redmi A1, o raritate chiar, având în vedere că e unul dintre puținele modele de pe piață care rulează Android 12

 

După flagship-uri și midrange-uri de peste 800-1000 lei, iată că a sosit pe masa mea de teste și un smartphone entry-level. E vorba despre Redmi A1, o raritate chiar, având în vedere că e unul dintre puținele modele de pe piață care rulează Android 12 Go Edition. Terminalul a debutat la sfârșitul anului 2022 și costă doar 399 lei pe eMAG. E un telefon cu adevărat accesibil, deci. E posibil să te întrebi ce poți face cu un astfel de smartphone în 2023. Ei bine, fix la acest lucru voi încerca să răspund astăzi. Mai jos am toate detaliile

 

Redmi A1 - Unboxing: 20230311_042029.jpg

 

Smartphone-ul vine într-o cutie simplă, albă, care cuprinde câteva informații cu privire la telefon. Experiența de unboxing nu e premium și nici nu mă așteptam la așa ceva, dar găsim în cutie tot ce avem nevoie. Există un încărcător de 10W, un cablu USB la microUSB și o cheiță pentru tăvița SIM. Nu avem husă în pachet, iar pe lângă telefon și aceste accesorii găsim și documentație. 

 

Redmi A1 este un telefon fabricat din policarbonat. La mine a venit pe negru, dar există și variante pe albastru sau verde deschis. Terminalul are 9.1 mm în talie și cântărește 192 de grame. Nu îl simt tocmai greu în mână totuși, iar greutatea e bine distribuită.
 

Redmi A1 - Galerie foto Mobilissimo.ro: 20230212_163534.jpg

 

Avem muchii aproape plate și colțuri rotunjite, iar în spate carcasa are o textură care imită pielea. E manevrabil și nu alunecă, deci nu e nevoie neapărat de o husă. Aș recomanda totuși o folie pentru protejarea display-ului.

 

Display-ul telefonului e reprezentat de un panou IPS LCD de 6.52 inch în diagonală. Are rezoluție HD+ doar, refresh rate de 60Hz. E modest, dar funcțional. Eram curios și ce luminozitate atinge acest display. Ei bine, nu stăm chiar rău, luxmetrul meu a măsurat 386 LUX.

 

20230315_143601_592x350.jpg

 

E OK la interior, te poți uita liniștit la filme și seriale pe Netflix sau pe YouTube, dar afară s-ar putea să cauți locuri umbrite pentru a manevra smartphone-ul.

 

După cum vă spuneam, avem o telefon modest. El are un procesor quad-core MediaTek Helio A22, 2 GB de memorie RAM și 32 GB de stocare. Din fericire, primim și slot dedicat pentru cardurile microSD. Asta înseamnă că poți adăuga două SIM-uri, iar sertarul poate găzdui și un card pentru extinderea capacității de stocare. Am realizat și un test în GeekBench 5, în cazul în care erai curios cum se compară cu alte telefoane de pe piață.

 

Screenshot_20230201-123436_270x600.jpg

 

Aș menționa totuși că scorurile nu sunt tocmai relevante în acest caz. Spuneam în introducere că vorbim despre un telefon care rulează Android 12 Go Edition. Acest sistem de operare aduce câteva avantaje notabile. Interfața a fost optimizată, iar aplicațiile se deschid rapid. Există și un API numit SplashScreen integrat, pentru animații și tranziții fluide.  Prin intermediul acestui sistem de operare, ai impresia că folosești un smartphone mai scump decât este de fapt.

 

Android 12 Go Edition aduce un sistem de teme dinamice, culorile din interfață se schimbă preluând nuanțe prezente în wallpaper-ul setat de tine. E integrată aici și o opțiune care hibernează aplicațiile neutilizate, salvând astfel atât autonomie, cât și o parte din capacitatea de stocare. M-am bucurat să văd și Pravacy Dashboard aici, acel „tablou de bord” care îți arată ce aplicații au folosit camera, microfonul sau locația smartphone-ului în ultimele 24 de ore.
 

Galerie capturi de ecran Redmi A1: Screenshot_20230315-162824.jpg

 

Avem chiar și funcție SOS integrată. La 5 apăsări succesive pe butonul de blocare, putem alege ca terminalul să apeleze automat la 112 sau la un contact de încredere. În plus, poți personaliza mărimea fontului, ceasul de pe ecranul de blocare are dimensiuni mari, opțiuni care mă duc cu gândul la un smartphone excelent pentru publicul mai în vârstă. 

 

Un avantaj major al acestui telefon îl constituie sistemul de operare. Vine direct de la Google și vei primi rapid actualizări de securitate pe o perioadă îndelungată de timp. S-a lansat recent și Android 13 Go Edition, iar Redmi A1 e pe cale să primească și această versiune de OS nouă.

 

Nu e telefon pentru jocuri, în mod clar, însă optimizarea sistemului de operare îți permite să folosești aplicații media și de socializare fără probleme.

 

Redmi A1 vine cu o baterie generoasă, de 5000 mAh. Ecranul livrează o experiență de vizualizare OK, așa că m-am gândit să fac și un test de playback video. Telefonul a rezistat 12 ore și 21 de minute în acest caz. Asta înseamnă că poți folosi TikTok, YouTube sau Netflix ore în șir, iar smartphone-ul aduce o zi, poate o zi și jumătate de utilizare normală.

 

Screenshot_20230314-225637_270x600.jpg

 

Dacă ai un mod de utilizare light și folosești terminalul doar pentru apeluri, WhatsApp, câteva mesaje, zic că reușești să îl duci la 2-3 zile de utilizare. Atât de bine e optimizat acest OS. O mică problemă apare la încărcare, acolo unde descoperim o mufă microUSB pentru alimentare la doar 10W. Durează în jur de 2 ore și jumătate până ce telefonul se încarcă complet.

 

Am făcut câteva mostre în Ploiești, dar trebuie să fiu sincer, nu este un telefon pe care te poți baza la capitolul foto, în special noaptea. În spate se află un senzor de 8 MP cu deschidere f/2.0 și unul de 0.08 MP (bokeh). Vei putea face fotografii la apropiere pentru documente / facturi, de exemplu, poate și câteva capturi cât de cât reușite în zilele însorite.
 

Redmi A1 - Mostre foto (ziua): IMG_20230212_162158.jpg

 

E utilă în schimb camera selfie. Ea are 5 MP și filmează la calitate Full HD. Astfel, Redmi A1 pare un telefon cu adevărat OK pentru vârstnici. Personal, i-am cumpărat buncii un telefon similar strict pentru a folosi WhatsApp. În câteva săptămâni a reușit să se adapteze și vorbește prin apeluri video atât cu mine, cât și cu ceilalți membri ai familiei, aflați peste hotare. 

 

Redmi A1 este unul dintre cele mai accesibile telefoane de pe piață în acest moment. Pare un terminal orientat spre publicul mai în vârstă, dar poate juca și rolul de smartphone de back-up. E dual-SIM, se mișcă bine în aplicații uzuale, va primi actualizări de securitate pentru cel puțin 2-3 ani de acum înainte. Nu excelează la capitolul foto / video, nu are senzor pentru amprente și nici NFC pentru plăti contactless.

 

Cu toate acestea, autonomia livrată este bună, îți permite să fi la curent cu ce se mai întâmplă pe Facebook / Instagram, să urmărești conținut video pe YouTube sau TikTok și să iei legătura cu cei dragi.

 

Am văzut și comentarii de la părinți în secțiunea de review-uri de pe site-ul eMAG care au cumpărat telefonul pentru copii de 8-10 ani, tot pentru a-i putea contacta pe WhatsApp. Nu e o idee rea ca prim telefon pentru cel mic, mai ales că îi poți controla activitatea folosind Google Family Link.
 

Sursa: https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/ce-poti-face-in-2023-cu-un-telefon-de-399-lei-redmi-a1

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.