Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

vivo X90 Pro: OS, UI, aplicații cu Android 13 și un Funtouch OS cu multe opțiuni de customizare, inclusiv pentru gameri


Leventhe
 Share

Recommended Posts

<b>vivo X90 Pro: OS, UI, aplicații cu Android 13 și un Funtouch OS cu multe opțiuni de customizare, inclusiv pentru gameri</b>vivo X90 Pro vine cu Android 13 și interfața Funtouch OS 13 aplicată peste. Aduce o sumedenie de opțiuni de personalizare, dar nu remarc diferențe mari față de Funtouch OS 12. Rămâne o interfață „mai sobră”, cu un look minimalist și totuși ușor

 

vivo X90 Pro vine cu Android 13 și interfața Funtouch OS 13 aplicată peste. Aduce o sumedenie de opțiuni de personalizare, dar nu remarc diferențe mari față de Funtouch OS 12. Rămâne o interfață „mai sobră”, cu un look minimalist și totuși ușor „old-school”. Nu avem multe zone transparente în acest UI, iar eu nu sunt mare fan al zonei Quick Settings. Apropo, vivo promite în acest caz 3 ani de actualizări software majore, dar și 3 ani de update-uri de securitate.

 

E un telefon mare, iar vivo a adus aici multe opțiuni de personalizare și moduri de utilizare cu o singură mână. Poți muta conținutul spre zona de jos a ecranului sau poți folosi split screen sau multi-window pentru multitasking. Avem și recents, un carusel de thumbnail-uri pentru aplicații deschise în fundal. Putem accesa Quick Settings și zona de notificări printr-un swipe în jos.

 

În zona Quick Settings descoperim Do Not Disturb, Dark Mode, opțiuni de conectivitate. Avem și Always on Display aici, cu opțiuni de personalizare pentru ceas (stil, culoare, fundal, simbol). Putem personaliza efectele animațiilor, lockscreen-ul, animațiile de încărcare și deblocare facilală sau cu amprenta. Avem și efecte Ambient Light. Navigarea se face prin swipe-uri (lateral pentru back, swipe de jos în sus pentru Home). Pentru recents tragem de jos în sus și menținem apăsat. 

 

x90pro-os_592x327.jpg

 

vivo X90 Pro pune la bătaie și gesturi. Putem face un screenshot făcând swipe cu 3 degete pe ecran. Dacă răsucești brusc încheietura pornești split screen, camera, aprinzi blițul sau faci un screenshot, în funcție de preferințe. Avem gesturi pe care le putem folosi chiar și cu display-ul închis. De exemplu, desenezi un „V” pentru a deschide camera sau săgeți spre stânga sau spre dreapta pentru a derula melodiile într-un playlist muzical.

 

vivo a renunțat, din păcate, la acel cititor de amprente ultrasonic de pe vivo X80 Pro. Avem parte de un cititor de amprente optic de această dată. Cititorul de amprente din ecran e rapid şi precis, pus la îndemână şi nici deblocare facială nu e rea, însă. Printre aplicaţiile preinstalate pe telefon găsim un iManager pentru optimizarea resurselor, dar şi player muzical şi o zonă specială de gaming, care aduce şi un Ultra Game Mode. Avem şi o aplicaţie Smart Remote cu rol de telecomandă pentru TV şi nu doar asta, aparat de aer condiţionat sau proiector. 

 

Galerie capturi de ecran vivo X90 Pro (Screenshots intefață grafică): Screenshot_20230213_081823.jpg

 

Remarc că nu avem mult bloatware în acest caz. Sunt aplicații Google clasice precum YouTube, Gmail, Chrome, Drive, Files, Calendar, dar apare aici și Booking.com. Se află aici și EasyShare, o funcție prin care poți distribui rapid conținut între alți utilizatori de telefoane vivo. Gamerii primesc o mulțime de opțiuni odată cu Ultra Game Mode. 

 

Există o funcție DND, sidebar, mod Esports, Eagle Eye pentru a te ajuta să țintești. Primim vibrații 4D pentru feedback tactil mai bun, putem modifica touch sampling rate-ul pentru extra precizie și există o interpolare a frame rate-urilor din jocuri. Sunt și opțiuni de acustică pentru gaming, Picture in Picture și un mod în care poți lăsa jocul să ruleze în fundal. 

 

Sursa: https://www.mobilissimo.ro/articole-telefoane/vivo-x90-pro-os-ui-aplicatii

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.