Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

A 14-a generație de procesoare Intel Core se va numi Meteor Lake


Recommended Posts

Intel 13th Gen Raptor Lake Architecture - Intel Core i9-13900K

 

Intel a confirmat numele celei de-a 14-a generații de procesoare Core: Meteor Lake. Noua familie de produse urmează să fie lansată în decursul acestui an. Informațiile vin dintr-un document oficial publicat de companie. Documentul vorbește despre suportul hardware pentru Media SDK și oneVPL (Video Processing Library) și include mențiuni de produse încă de la a 5-a generație încoace. Iar undeva mai jos, în al doilea tabel, putem vedea un nume nou: Future: 14th Generation Intel Core.

 

Intel Core 14th Gen Meteor Lake

 

Pe lângă noua generație de procesoare, Intel mai pregătește ceva interesant pentru anul 2023. Într-un roadmap intern care a ajuns pe internet „din greșeală” este menționată și o reîmprospătare a generației actuale, Intel Core 13th Gen Raptor Lake. Într-o manieră tipică producătorului, seria de procesoare refreshed se va numi Raptor Lake-S. Și acestea ar trebui să fie prezentate tot în următoarele opt luni, deci ne așteaptă câteva lansări interesante.

 

Procesoarele Intel Core 13th Gen Raptor Lake-S cel mai probabil au scopul de a lungi durata de viață a platformei actuale pe socket LGA1700, care deja oferă două generații diferite de chipset-uri. Asta înseamnă că noile procesoare, probabil 13950K sau ceva de genul, vor funcționa bine-mersi și pe plăci de bază Z690.

 

Rămâne însă de văzut ce vor face cei din tabăra albastră cu privire la generația a 14-a. Bine, sunt aproape sigur că vorbim despre o platformă cu suport exclusiv DDR5, cu PCIe 5.0 și toate lucrurile cu care au rămas în urmă față de AMD. Aceștia au deja o platformă exclusiv current-gen sub forma lui AM5 și a procesoarelor Ryzen 7000.

 

Doar că Intel nu prea s-a lovit de probleme cu suportul pentru memorie RAM, a mers mai mereu la sigur cu lansările sale și chiar dacă vin mai târziu, procesoarele Meteor Lake ar putea dezechilibra puternic balanța din această categorie de produse.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.