Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

UE și Norvegia au încheiat o alianță verde


Claude.
 Share

Recommended Posts

UE și Norvegia au încheiat o alianță verde prin care să își consolideze acțiunile climatice și eforturile de protecție a mediului comune, precum și cooperarea în ceea ce privește tranziția către o energie și o industrie curate. Acordul a fost semnat la Bruxelles de președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și prim-ministrul norvegian Jonas Gahr Støre.

 

Cele două părți își reafirmă angajamentul față de realizarea propriilor obiective pentru 2030, și anume reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55 % față de nivelurile din 1990, precum și față de atingerea neutralității climatice până în 2050 cel târziu.

 

Părțile urmăresc să mențină creșterea temperaturii globale în limitele a 1,5 grade Celsius, în temeiul Acordului de la Paris, asigurând totodată securitatea energetică, protecția mediului și respectarea drepturilor omului.

 

UE și Norvegia vor colabora strâns pentru a asigura punerea în aplicare cu succes a Acordului de la Paris și a acordului istoric privind biodiversitatea la care s-a ajuns în cadrul conferinței ONU COP15 privind biodiversitatea.

 

LexCafe

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.