Jump to content

Hyundai: un milion de vehicule vândute în primul trimestru și un profit record


Claude.
 Share

Recommended Posts

https%3A%2F%2Fwww.promotor.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F03%2FNoua-generatie-Hyundai-Kona-a-fost-prezentata-oficial.-Versiunea-electrica-ofera-o-autonomie-de-490-kilometri01.jpg

 

Anul a început cum nu se putea mai bine pentru Hyundai, constructorul asiatic putându-se mândri cu o creștere semnificativă a veniturilor după primele trei luni ale lui 2023. Cu o cifră de vânzări peste așteptări, Hyundai a raportat un profit net în primul trimestru al anului aproape dublu în raport cu cel obținut în aceeași perioadă a anului anterior.

 

Totodată, cifra de vânzări raportată de cei de la Hyundai în primul trimestru al anului a depășit un prag important. Vânzările Grupului Hyundai, care deține mărcile Hyundai și Genesis, au crescut cu 13.2 procente în primele trei luni ale anului, ajungând la un total de 1.02 milioane de vehicule comercializate.

 

În aceste condiții, oficialii Hyundai Motor Company au declarat venituri de 25.7 miliarde de euro în primul trimestru al anului, în creștere cu aproape 25% în raport cu perioada similară din 2022. Lucrurile stau însă și mai bine pentru cei de la Hyundai atunci când vine vorba despre rezultatul net al operațiunilor, care a crescut cu 86 de procente, până la un nivel record de 2.5 miliarde de euro. Cu o marjă operațională de 9.5%, profitul net al constructorului auto asiatic aproape s-a dublat în primele trei luni ale anului, ajungând la 2.33 miliarde de euro.

 

Progrese pentru Hyundai în segmentul electric Constructorul sud-coreean pare decis să își sporească și atenția îndreptată tranziției către un viitor electric, investind tot mai mult în această direcție. Rezultatele au și început să apară, oficialii Hyundai raportând acum o creștere a vânzărilor de mașini electrice cu 48% în primele trei luni ale anului. Recent, noua generație Hyundai Kona a fost prezentată oficial. Versiunea electrică are autonomie de 490 de kilometri.

 

Astfel, vorbim despre o cifră de aproximativ 66.000 de vehicule cu propulsie electrică vândute în primul trimestru al anului. Sigur, nu este încă o cifră atât de mare, acestea reprezentând sub 10% din totalul vânzărilor, însă este un început bun pentru cei de la Hyundai.

 

Promotor

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.