Jump to content

Ministrul austriac de Interne a venit la Bucureşti pentru a ne spune iar că nu suntem pregătiţi pentru Schengen


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Lucian Bode, Mesaj Pentru Gerhard Karner: „Nu Este Firesc Să Ne Asumăm  Numai Obligații, Fără A Beneficia și De Drepturi” | Libertatea

 

 

„Primii paşi i-am reuşit, dar mai avem mult de lucru împreună”, spune ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, întrebat dacă în 2023 Austria se va mai opune aderării României la Spaţiul Schengen.

 

„Repet de ce nu am putut să votez pe 8 decembrie pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. În primul rând, pentru că avem un sistem care nu funcţionează. dacă există controale pe care le efectuaţi dvs la frontierele externe ale României, există controale însă şi între Germania şi Austria. Asta înseamnă că şi cetăţenii austrieci sunt controlaţi. Franţa face la fel cu Germania... Interesul nostru bilateral e ca acest sistem să înceapă să funcţioneze cu frontiere externe funcţionale. De aceea suntem parteneri apropiaţi care lucrează împreună pentru aceste obiective. primii paşi i-am reuşit, dar mai avem mult de lucru împreună”, afirmă Gerhard Karner.

 

El afirmă că Uniunea Europeană trebuie să fie protejată la frontierele externe.

 

„Spun foarte deschis, nu pot să ofer azi o dată. În primul rând vreau să obţinem rezultate împreună pentru ca UJE să fie protejată la frontierele externe. (...) Suntem departe de acel moment ca să putem susţine că sistemul e funcţional”, adaugă Karner.

 

Lucian Bode l-a primit miercuri, la sediul MAI, pe ministrul austriac de interne Gerhard Karner.

 

Pe 8 decembrie 2022 Austria a fost singura ţară care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen.

 

 

SURSĂ: Mediafax.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.