Jump to content

Şor a rămas fără mandatul de deputat după primirea unei condamnări la 15 ani de închisoare


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Republica Moldova: 15 ani de închisoare pentru oligarhul filorus Ilan Șor |  Veridica

 

 

Oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat în dosarul fraudei bancare, a rămas fără mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău. 

 

În acest sens, Parlamentul de la Chișinău a adoptat joi, 27 aprilie, un proiect de hotărâre prin care se constată încetarea de drept a calității de deputat a fugarului Ilan Șor. Inițiativa a fost susținută de 56 de deputați ai fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate.

 

Acest proiect de hotărâre a fost elaborat ca urmare a deciziei Curții de Apel Chișinău din 13 aprilie, prin care Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul „furtul miliardului”, un caz de delapidare masivă a unui miliard de dolari din sistemul bancar din Republica Moldova între 2012-2014. Sentința impune și un sechestru pe bunurile fugarului în valoare de peste 5 miliarde de lei moldovenești.

 

Totodată, documentul votat astăzi de Parlamentul de la Chișinău mai prevede că un mandat de deputat, care aparține Partidului Politic „ȘOR”, a fost declarat vacant.

 

Menționăm că Ilan Șor se află în fruntea Partidului „ȘOR” din Republica Moldova. El a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare. Ulterior, oligarhul fugar a fost dat în căutare internațională.

 

 

SURSĂ: InfoPrut.

Link to comment
Share on other sites

  • BIS aka OldNab changed the title to Şor a rămas fără mandatul de deputat după primirea unei condamnări la 15 ani de închisoare
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.