Jump to content

Iohannis laudă UDMR


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Iohannis, laude pentru UDMR: un partid care direcţia politică a ţării

 

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 28 aprilie 2023, un mesaj cu prilejul celui de-al XVI-lea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România. Mesajul a fost prezentat de către Cătălina Galer, Consilier de stat - Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

 

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

 

Stimați participanți,

 

Astăzi este o zi importantă nu numai pentru Uniunea Democrată Maghiară din România, ci pentru întreaga comunitate maghiară din țara noastră. În cadrul acestui Congres, veți alege liderii care vor ghida și conduce formațiunea dumneavoastră politică în următorii patru ani.

 

Traversăm cu toții vremuri complicate, care necesită multă seriozitate în special de la oamenii politici. Este, poate mai mult ca oricând, nevoie de politicieni integri, cu viziune, capabili să facă față încercărilor timpurilor actuale. Provocările la care trebuie să răspundem devin din ce în ce mai complexe, iar clasa politică trebuie să găsească soluțiile potrivite, astfel încât cetățenii să resimtă cât mai puțin consecințele crizelor cu care ne confruntăm.

 

UDMR a demonstrat că este un partid responsabil, care a influențat de-a lungul timpului nu doar comunitatea minorității pe care o reprezintă, ci chiar direcția politică a țării, fiind în mod constant prezent în Parlamentul României și, în numeroase ocazii, parte a coalițiilor de guvernare. Faptul că în prezent UDMR deține portofolii ministeriale dovedește că este o formațiune matură, ai cărei membri își asumă răspunderea de a fi parte a guvernării chiar și în perioade dificile.

 

Comunitatea maghiară din România are, cu siguranță, mari așteptări de la partidul dumneavoastră și își dorește ca reprezentanții săi din instituțiile centrale și locale să le protejeze interesele și să asigure o bună implicare și participare a membrilor acesteia în procesele decizionale.

 

România se află acum într-un amplu proces de modernizare, din care UDMR trebuie să continue să fie parte activă. Avem în prezent la dispoziție instrumente de finanțare care oferă României o oportunitate imensă de dezvoltare și de a acorda tuturor românilor șansa la o viață mai bună, indiferent în ce zonă a țării trăiesc. În acest sens, implicarea dumneavoastră pentru atingerea acestor obiective este esențială, inclusiv din perspectiva promovării unei corecte reprezentări.

 

Vedem că în această perioadă pericolele populismului și extremismului împânzesc Europa. Apărarea democrației și a valorilor euroatlantice este o datorie care revine, fără echivoc, fiecărei forțe politice. UDMR trebuie să conștientizeze rolul major pe care îl are în susținerea și menținerea țării noastre pe drumul său pro-european. Asigurarea stabilității și a prosperității depinde de modul în care vom ști să ne opunem tendințelor revizioniste, extremiste și să descurajăm toate acțiunile menite să întrețină conflicte artificiale.

 

Vă încurajez să fiți în continuare reprezentanții responsabili de care minoritatea maghiară din România are nevoie și pe care se poate baza pentru a-i fi ascultate opiniile și nevoile și să continuați să colaborați cu celelalte partide pentru a oferi tuturor cetățenilor un viitor mai bun.

 

Urez Uniunii Democrate Maghiare din România mult succes și un Congres care va consolida o Românie puternică într-o Europă unită!

 

 

SURSĂ: Preşedinţia României.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.