Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ciucă laudă UDMR


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Nicolae Ciucă amintește de principalul obiectiv al coaliției în Congresul  UDMR: Să facem ca investiţiile străine să crească – Capital

 

 

UDMR a reprezentat şi reprezintă un pol de stabilitate şi profesionalism, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, acesta subliniind că în momentul în care se va produce rocada la guvernare este nevoie de continuitate şi, de asemenea, este nevoie de soluţii pentru asigurarea continuităţii şi după alegerile de anul viitor.

 

Şeful Executivului a participat, vineri, la deschiderea celui de-al XVI-lea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România, care are loc la Timişoara.

"Am convenit să constituim această coaliţie într-un moment deosebit de important pentru ţara noastră. Şi, nu vreau să repet, domnul preşedinte Marcel Ciolacu a prezentat un tablou cât se poate de generos pentru a argumenta motivele pentru care am decis să ne unim laolaltă forţa politică - partidele de dreapta şi cele de stânga - pentru a reuşi să găsim o linie comună pentru ca aceste vremuri tulburi, ulterior mai tulburi decât în momentul în care s-a decis constituirea coaliţiei, să fie trecute cu bine de către România, de către cetăţenii români, indiferent de etnie. Şi eu vreau să subliniez că UDMR a reprezentat şi reprezintă un pol de stabilitate şi profesionalism", a mai declarat Nicolae Ciucă.

El a adăugat că toţi miniştrii sunt la fel de buni şi le-a mulţumit acestora pentru activitatea depusă.

"Nu am să nominalizez niciunul dintre miniştrii din Cabinet, pentru că sunt cu toţii la fel de buni, şi vreau să mulţumesc tuturor miniştrilor, inclusiv celor de la UDMR, pentru modul în care au înţeles să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi, în felul acesta, să facem ceea ce este necesar şi ceea ce va fi necesar în continuare pentru ţara noastră, pentru România. (...) Am lucrat şi lucrăm cu oameni profesionişti, cu oameni care ştiu ce au de făcut şi care, indiferent de opiniile pe care le-am avut pe o speţă sau alta, am găsit de fiecare dată echilibru şi am putut să mergem mai departe. Asta spune mult despre atributul acesta - seriozitate. Eu îl traduc ca fiind vorba nu despre oameni, ci fiind vorba despre obiective, despre ceea ce vrem să facem în politică", a afirmat Ciucă.

În discursul său, premierul a reliefat faptul că a existat un dialog permanent cu ceilalţi lideri ai coaliţiei, cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, legat de activitatea guvernamentală.

"În momentul în care se va produce această rocadă la nivelul Guvernului, este nevoie de asigurarea continuităţii, este nevoie de a face în continuare acelaşi efort comun pentru a-i convinge pe cetăţenii României că ceea ce facem este o asumare, astfel încât să putem să asigurăm îndeplinirea acelor obiective, împlinirea acelor aşteptări pe care oamenii le aşteaptă de la noi", a evidenţiat Ciucă.

Totodată, acesta a punctat necesitatea îndeplinirii reformelor asumate prin programul de guvernare şi prin PNRR.

"Datoria noastră este să ne asumăm şi acele reforme. Unele dintre ele sunt mai dificile, unele sunt mai uşor de aplicat. Cu certitudine, cred că avem nevoie să vorbim mai mult cu oamenii, să le explicăm mai bine ce avem de făcut, astfel încât să nu trezim acele dubii şi suspiciuni pentru care apar o serie întreagă de discuţii şi comentarii că nu ne-am afla pe acel drum despre care vorbim şi pe care oamenii îl aşteaptă de la noi ", a mai afirmat Ciucă.

Premierul a arătat că în actuala guvernare "s-a reuşit atingerea celui mai mare nivel de atingere a fondurilor europene, s-a reuşit stabilitatea politică şi a făcut ca investitorii străini să creadă şi să vadă în România acel cadru de oportunităţi unde pot să investească".

"Acelaşi lucru trebuie să facem şi de acum înainte, indiferent în ce poziţii ne vom afla. Principalul nostru obiectiv trebuie să fie acela de a continua să absorbim mai mulţi bani europeni şi să facem ca investiţiile străine în ţara noastră să crească", a spus Ciucă.

În aceeaşi linie, premierul a menţionat faptul că în guvernarea prezentă s-a reuşit faptul ca în România "să ajungem la 77% din media europeană în ceea ce priveşte PIB pe cap de locuitor, raportat la puterea de cumpărare".

"Cred că acesta este lucrul pe care trebuie să-l avem în vedere ca lideri politici, pentru a face ceea ce depinde de noi, astfel încât acest drum să continue. Să facem ca economia României, ca veniturile României să se încadreze pe acest trend", a completat el.

De asemenea, şeful Executivului a îndemnat la păstrarea moderaţiei în discursul politic pentru respectarea valorilor României şi ale Uniunii Europene.

"Sunt valori ale Uniunii Europene, sunt valori ale libertăţii individuale, sunt valori ale fiecăruia dintre noi cu care am crescut şi cu care ne educăm copiii. Trebuie să evităm acea alunecare către retorica radicală. Din păcate, aceste voci ale radicalismului sunt din ce în ce mai auzite, atât la noi în ţară, cât şi în ţări cu valori democratice mai bine consolidate decât ale noastre. Avem nevoie să le vorbim oamenilor despre ceea ce înseamnă pericolul extremismului, despre ceea ce înseamnă pericolul radicalismului. Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să luăm poziţie şi să facem în aşa fel încât extremismul să nu se dezvolte. O să fie foarte greu după aceea să putem să controlăm acest fenomen", a declarat Ciucă.

Premierul a concluzionat că pe aceste fundamente trebuie realizată viitoarea construcţie politică din România.

"Şi să asigurăm viitoarea perioadă de guvernare, până în anul 2024, şi să facem în aşa fel încât să găsim o linie de continuitate şi după alegerile din 2024. (...) În acest context complicat, prezenţa celor trei partide într-o coaliţie nu face altceva decât să ne determine să strângem rândurile pentru a putea ca împreună să facem faţă tuturor acestor provocări şi, privind nu departe de graniţa României, privind la ceea ce se întâmplă în Ucraina, la războiul ilegal şi neprovocat al Rusiei împotriva poporului ucrainean, să spunem că tot împreună trebuie să facem faţă nu doar provocărilor, ci şi ameninţărilor", a mai declarat Ciucă.

 

 

SURSĂ: AGERPRES.

Edited by BIS aka OldNab
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.