Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Tauber a fost arestată în timp ce încerca să părăsească ilegal Republica Moldova


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

Deputat al partidului ȘOR, ARESTATĂ pe aeroportul din Chișinău. Maia Sandu:  „Mulțumim UE și României” - TOMIS NEWS

 

 

Marina Tauber, deputat al partidului condus de oligarhul fugar Ilan Șor, a fost reținută luni, 1 mai, pe Aeroportul Internațional Chișinău, înainte de a zbura spre Israel.

 

Potrivit Procuraturii Anticorupție, aceasta a fost reținută pe aeroportul din Chișinău în timp ce încerca să ajungă spre Tel Aviv, cu escală prin Istanbul.

 

La baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei.

 

„la 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel. Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la aeroport pentru că exista un risc considerabil că acesta se va eschiva de la organul de urmărire penală”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

 

Potrivit sursei citate, deputatul Partidului Șor ar fi încălcat mai multe condiții impuse de Curtea de Apel Chișinău la 5 ianuarie 2023. Printre acestea se numără și faptul că Marina Tauber ar fi părăsit localitatea unde își are domiciliu, ar fi comunicat cu persoane care au tangență cu dosarul penal în care aceasta este vizată și nu ar fi predat pașaportul judecătorului de instrucție.

 

Menționăm că Marina Tauber este cercetată penal în dosarul finanțării ilegale a Partidului Şor. În fruntea acestei formațiuni se află oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul „furtul miliardului”. El a fugit din Republica Moldova în iunie 2019 și s-ar afla în Israel.

 

 

SURSĂ: InfoPrut.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.