Jump to content

Intel schimbă denumirea procesoarelor începând cu următoarea generație


Recommended Posts

Intel Core 13th Gen Raptor Lake Core i5-13400F

 

Au trecut 15 ani de când am făcut cunoștință cu Intel Core i7 920, procesorul care a făcut românul de rând să renunțe la ideea de a avea „un calculator cu Pentium 4″ și l-a făcut să-și dorească un Core i7. Aia era noua fiță, iar la scurt timp, toată lumea avea să afle ce știu să facă procesoarele astea. Dar a venit timpul ca Intel să renunțe la această schemă de denumire, reprezentanți ai companiei confirmând schimbarea.

 

Primele dovezi ale acestei schimbări le-am văzut în benchmark-ul jocului Ashes of the Singurality. Acesta este un test popular atunci când vorbim despre procesoare, iar în baza de date și-a făcut apariția un anume „Intel Core Ultra 5 1003H„. După nume presupun că vorbim despre un chip de laptop, având H-ul la finalul seriei, dar seria Meteor Lake vine și pe PC-uri cu probabil aceleași nume.

 

De ce a ales Intel denumirea Ultra?

 

Să fiu sincer, habar nu am de ce producătorii își numesc chestiile flagship „Ultra” și fac atâta gălăgie pe baza acestui termen. Însă cu ăsta ne-am ales, așa că mi se pare o mișcare naturală din partea celor de la Intel. Dar adevăratul motiv cred că ține și de fosta relație a companiei cu Apple. Adică, M1 Ultra, M1 Max și M1 Pro?! Mâine-poimâine vedem noul Intel Core Ultra 9, alături de Core Pro 5 și Core Max 7. Și nici măcar nu cred că m-aș mira dacă s-ar întâmplă bucata asta.

 

Chestia care mă îngrijorează mai mult este modul în care companiile astea încearcă să facă denumirile mai alambicate. Unii ar putea spune că sunt paranoic, dar să nu uităm că există procesoare Intel Core i7 care sunt la fel de „puternice” ca un Pentium Gold de generație mai veche. Acum că vor fi și mai dubios numite, confuzia va fi și mai mare, iar oamenii riscă să arunce bani extra pe nume și mai pompoase ca până acum. Dar hei, o să fie ULTRA!

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.