Jump to content

AMD susține că noul Ryzen 7 7840U este cu 75% mai puternic decât Apple M2


Recommended Posts

AMD Ryzen 5000 Pro Ryzen 8000 Granite Ridge

 

Procesoarele ARM precum M-urile de la Apple au reușit să câștige ceva cotă de piață, mai ales după ce și-au dovedit utilitatea. AMD a înțeles că asta este o categorie importantă, așa că au dezvoltat Ryzen 7 7840U. Iar producătorul este atât de mândru de noul său procesor încât susține că bate M2-ul din Mac-uri în anumite sarcini și se poate lua la trântă cu Intel Core i7-1360P oricând.

 

Iar cei care nu au mai auzit de procesorul ăsta până acum, s-ar putea să-l recunoască sub numele AMD Z1 Extreme, APU-ul folosit de ROG Ally, consola portabilă de la Republic of Gamers. Și în timp ce acest chip este gândit pentru gaming, AMD Ryzen 7 7480U a fost creat pentru laptopuri subțiri și puternice – adică teritoriul M-urilor mai sus amintite. Și ca să înțelegeți cât de forțos este de fapt, avem mai jos și niște comparații.

 

AMD Ryzen 7 7840U

 

AMD susține că noul procesor învinge Apple M2 la capitolul „performanță în aplicații” cu diferențe de până la 75 de procente. Ce înseamnă asta de fapt, o să aflăm abia la review. Până atunci, cică se bate lejer și cu cea mai nouă opțiune de la Intel, adică Core i7-1360P-ul cu grafică integrată Iris Xe. În cazul acestuia, avem și o comparație în gaming, doar că nu știm ce FPS obține procesorul taberei albastre… deci habar nu am dacă rezultatul ăla cu 139% mai mare în Cyberpunk 2077 înseamnă o diferență enormă, sau urcăm de la 6 FPS la vreo 15 FPS.

 

Ca de obicei, aici vorbim despre flagship; alături de AMD Ryzen 7 7840U vom mai vedea și lansarea a alte trei procesoare: Ryzen 3 7440U, Ryzen 5 7540U și Ryzen 5 7640U. Diferența dintre ele nu este marcată doar de numărul de nuclee și frecvențe, ci și de soluțiile grafice integrate. Și astea sunt împărțite tot pe trei categorii și avem după cum urmează: Radeon 780M cu 12 nuclee grafice pentru flagship, Radeon 760M cu opt nuclee grafice pe Ryzen 5-uri și o soluție cu patru nuclee grafice, Radeon 740M, pe ăl’ mai mic dintre procesoare.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.