Jump to content

O adolescentă a cheltuit economiile de o viață ale familiei, 64.000 de dolari, în jocuri video


KOPPEN
 Share

Recommended Posts

fata-gamer_prf-1024x576.thumb.webp.d798fc1078637677e957a858040e89d0.webp

 

 

O adolescentă din China a găsit cardul mamei sale și a cheltuit toți banii din cont, echivalentul a 64.000 de dolari, în jocuri video mobile.

 

Suma a fost cheltuită de fata de 13 ani în perioada ianuarie – mai a acestui an. Mama adolescentei, Gong Yiwang, a descoperit ce se întâmpla după ce a primit un apel de la școala unde învață fata. Profesoara suspecta că adolescenta este dependentă de jocurile video de tip pay-to-play, transmite Elephant News, un canal de televiziune regional din provincia Henan.

Când și-a verificat contul de economii, femeia a descoperit că acolo nu mai rămăsese aproape nimic.

 

Adolescenta a folosit echivalentul a 16.800 de dolari pentru a cumpăra conturi din jocuri și 30.000 de dolari pentru micro-tranzacții în interiorul mai multor titluri mobile. Totodată, fata a transferat bani către 10 colegi de clasă, pentru a face și ei achiziții în jocuri.

„Dacă nu le dădeam, m-ar fi deranjat toată ziua. Dacă îi spuneam profesorului, îmi era teamă că profesorul le va spune părinților mei și că părinții mei vor fi supărați”, a explicat adolescenta.

„Nu aș fi crezut niciodată că o fată în vârstă de 13 ani poate face asta. Sunt amețită și simt că îmi va exploda capul”, a declarat Gong.

 

Adolescenta a spus că nu știa de unde provin banii. Ea a adăugat că știa parola de la contul de online banking al mamei sale deoarece femeia i-a spus-o în trecut. Pentru a-și ascunde acțiunile, fata a șters mesajele și notificările, legate de tranzacții, trimise de bancă.

Gong a declarat că a luat legătura cu câteva companii pentru a primi banii înapoi. Este greu, însă, de crezut că femeia va putea recupera toată suma.

Dependența de jocuri video, mai ales în rândurile minorilor, reprezintă o problemă mare în China. Acolo există centre și tabere în care copiii sunt tratați de această afecțiune.

Astfel de cazuri se întâmplă peste tot în lume. În 2020, un copil de 6 ani din statul american Connecticut a cheltuit peste 16.000 de dolari de pe cardul de credit al mamei lui în jocul video Sonic Forces.

 

 

SURSA: click

Link to comment
Share on other sites

  • KOPPEN locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.