Jump to content

Meciul care o bântuie pe Cristina Neagu: „Marele regret al carierei mele!“

Share

Recommended Posts

Meciul care o bântuie pe Cristina Neagu: „Marele regret al carierei mele!“

Cristina Neagu (36 de ani) și-a câștigat definitiv locul în clubul select al marilor sportivi români, alături de Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi și Simona Halep. 

Pentru că Neagu a atins „Everestul“ handbalului feminin. Nu o dată, ci de patru ori, în 2010, 2015, 2016 și 2018, când a fost aleasă cea mai bună jucătoare a lumii. În rest, CV-ul Cristinei include atât de multe trofee și borne fantastice, încât trebuie să ne considerăm foarte norocoși pentru că am fost contemporani cu ea.

Cum însă orice început are și un sfârșit și cariera stelară a lui Neagu se apropie de final. Meciul ei de retragere e programat pentru 8 iunie, de la ora 16.00, urmând a fi transmis, live și în exclusivitate, de Pro TV. Până atunci, „Cris“ ne-a acordat un interviu spectaculos din care vom oferi mai multe fragmente, în următoarele zile.

Norvegia – România, o semifinală de infarct

În dialog cu jurnalistul Cristian Pintea, Neagu a fost întrebată despre marele regret al carierei sale, acum când se apropie de finalul ei.

„Dacă aș putea schimba ceva... Cred că mi-aș dori să câștig semifinala Campionatului Mondial din 2015. Cu siguranță, am fi ieșit campioane mondiale“.

Partida la care Neagu a făcut referire s-a jucat, la Herning (Danemarca), pe 18 decembrie 2015. Atunci, România a întâlnit Norvegia într-o partidă sufocantă, de infarct! A fost un veritabil show oferit de Nora Mork și de Cristina Neagu. De altfel, vedetele celor două echipe au înscris câte 8 goluri. Și a fost nevoie de prelungiri, pentru ca o echipa să meargă în finală. Norvegia a avut câștig de cauză, scor 35-33. Ca de obicei însă, au existat discuții aprinse despre arbitraj, româncele fiind de părere că au fost dezavantajate, în mod clar!

După semifinala Norvegia – România, nordicele au și câștigat acel Mondial, după finala cu Țările de Jos (31-23). România s-a mulțumit cu bronzul mondial, după meciul pentru locul 3: 31-22 cu Polonia.

Neagu: „Cu siguranță, vor fi lacrimi“

Revenind în prezent, Cristina Neagu e convinsă că handbalul feminin din România va „supraviețui“ și după retragerea ei din activitate.

„Handbalul n-a început cu Cristina Neagu și nu se va termina cu Cristina Neagu. Clipele petrecute în vestiar, în autocar, după meciuri, tot ce trăiești alături de echipă... Cred că lucrurile astea vor rămâne mai mult în amintirea mea și nu neapărat golurile înscrise sau trofeele câștigate. Dacă vor fi lacrimi, la meciul meu de retragere? Da! Cu siguranță, se va lăsa cu lacrimi!“, a spus Neagu, în exclusivitate, pentru Pro TV și Sport.ro.

Sursa