Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Animale pe 4 roti: urs, pisica, cobra, balena. De unde vin denumirile masinilor?


MrYonutz
 Share

Recommended Posts

Cu siguranta, multi sunt proprietarii de BMW E30 care s-au intrebat de unde vine porecla de "ursulet"... Sau cea de "pisicuta", "rechin" sau alti membri ai regnului animal. Dupa multa documentare si intoarcere in timp, am aflat istoria si povestile care stau in spatele acestor porecle.

animale-pe-4-roti-urs-pisica-cobra-balena-de-unde-5a07cb91c0688ec7e-550-225-2-95-1.jpg

BMW E30 Ursulet - numele dat acestei masini se pare ca vine tocmai din 1987, din cadrul unei etape de Campionat National de Raliu, etapa de la Brasov. Atunci au participat cativa invitati din Ungaria si din Belgia. Un concurent a participat cu un BMW E30, o aparitie socanta pentru spectatorii obisnuiti cu Dacii, Lada si Renault. Insa denumirea de "ursulet" dateaza de la aceasta etapa, pentru ca masina participanta era incaltata cu un set de jante pe 14 inch, model Ronal Teddy Bear. Iar la linia de start, lumea nu prea stia cu ce se mananca BMW-ul, asa ca l-au anuntat publicului ca fiind "masina-ursulet" (dupa setul de jante). Si de atunci, asa i-a ramas numele!

animale-pe-4-roti-urs-pisica-cobra-balena-de-unde-ce0cfb91c5a0c6e2f-550-0-1-95-1.jpg

BMW E36 Pisicuta - aparent, numele vine din primul service dedicat BMW din Bucuresti. Asta se intampla in 1995, iar pentru prima oara acest model a facut cunostinta cu porecla dupa ce o femeie care si-a lasat masina la service a ajuns acasa cu o pisica in portbagaj. Era pisoiul patronului de la service, un maidanez portocaliu. Femeia a returnat pisica furisata in portbagaj celor de la service, iar de atunci, cand mecanicii vedeau un E36 spuneau: Vine o pisica!

animale-pe-4-roti-urs-pisica-cobra-balena-de-unde-bb604b91c53870fcc-550-0-1-95-1.jpg

Mercedes W123 Cobra - nu prea are legatura un sarpe cum este Cobra, cu o limuzina mare, veche si greoaie, cum este modelul acesta de Mercedes, nu? Ei bine da si nu. Legenda spune ca Nicolae Ceausescu a avut ca masina de protocol, cand erau ocazii mai speciale, un astfel de Mercedes. Insa era luat la mana a doua, probabil din Germania. Si mai avea pe portbagaj vopsita sigla firmei care transforma masini normale in unele blindate. Asa cum ati ghicit, in sigla era un sarpe Cobra. Iar cei de la SPP-ul de atunci, varianta comunista, aveau nume de cod pentru masina prezidentiala de "Cobra".

animale-pe-4-roti-urs-pisica-cobra-balena-de-unde-29ec4b91c59087553-550-0-1-95-1.jpg

BMW E21 Rechin - denumirea de rechin, spre deosebire de urs sau pisica, exista si la nivel international. Deci nu este un nume dat de romani, ci de nemti. Iar motivele sunt lesne de inteles: din profil, botul masinii seamana cu un rechin. Insa ceea ce nu stie multa lume, este faptul ca odata cu rechinul E21, intre 1975 si 1983, a aparut si acest tuning pe care azi il numim kitsch - aripioara de rechin. Multi fani ai modelului montau aripioare dorsale masinilor, pentru a sublinia imaginea de rechin. Astazi s-a extrapolat acest element de tuning si-l punem pe orice: Dacii, Logan, Ferrari...

animale-pe-4-roti-urs-pisica-cobra-balena-de-unde-51738b91c508b0e46-550-0-1-95-1.jpg

Sursa www.4tuning.ro

Pe viitor as vrea sa fac un articol 100% facut de mine.As vrea sa fie ceva de genul istoric,adica un model de masina de "ieri" si pana "azi",dar nu stiu despre ce model.Asa ca va rog sa postati in acest topic modelul despre care ati vrea sa scriu.

Link to comment
Share on other sites

Foarte frumos primul BMW, si RESPECT pentru oameni care au pasiune pentru masinile mai vechi,si investesc timp,suflet,bani in ele ...... !!!Aceia sunt adevaratii PASIONATI de automobile !!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.