Jump to content

Jeep Grand Cherokee SRT8 2012 - cel mai rapid Jeep din toate timpurile


Gat
 Share

Recommended Posts

Jeep Grand Cherokee SRT8 2012

 

Cu ocazia expozitiei auto din New York, Jeep a prezentat noul Grand Cherokee SRT8. Se pare ca este unul din cele mai rapide SUV-uri ale momentului, si cu siguranta cea mai puternica si mai performanta masina care poarta sigla Jeep. Si nu e deloc de mirare, cand sub capota stau ascunsi 465 cp americani...

 

95156544836153224282.jpg

 

Cel mai rapid Jeep din toate timpurile, conform spuselor oficialilor de la Chrysler tocmai a fost lansat. E vorba de noul Grand Cherokee SRT8 cu motor Hemi. Insa cifrele spun totul si o spun cel mai bine: 250 km/h viteza maxima limitata, 4.8 secunde de la 0 la 100 km/h si 13 secunde pe sfertul de mila. O fi rau?

 

 

Insa puterea acestui monstru 4x4 vine din motorul sau urias. E vorba de un V8 Hemi de "doar" 6.4 litri ce produce 465 cp si un cuplu de 630 Nm. Evident, cutie automata cu padele la volan si un sistem nou cu 5 moduri de tractiune, inclusiv Sport, ajuta la performanta acestui SUV. Insa mai mult decat performanta este impresionant consumul acestui monstru: Chrysler anunta ca desi are o putere mai mare decat generatia precedenta, consumul este cu 13 procente mai mic.

 

 

Jeep are un nou sistem care ajuta la economia de combustibil. E vorba de Fuel Saver Technology care opereaza numarul optim de cilindri, in functie de situatie, la care contribuie si un sistem de evacuare activ. Mai precis, in functie de turatia motorului functioneaza si numarul de cilindri. Iar teoretic, asta duce la o autonomie cu un singur plin de benzina de 725 km, conform producatorului

 

 

Pentru a stopa acest bolid de teren, un set complet de frane Brembo este instalat, iar rezultatul este unul demn de un Supercar: de la 100 km/h la 0 km/h se face pe o distanta de doar 36 de metri.

 

 

Despre optiunile masinii nu cred ca mai este nevoie de niciun comentariu. Insa subliniem doar toate elementele posibile de lux, confort si siguranta, printre care volan cu padele, sistem audio cu 19 difuzoare si 825 Wati Harmann-Kardon, portbagaj electric, piele cu incalzire si racire, etc.

 

 

Jeep Grand Cherokee SRT8 2012 se va pune in vanzare incepand cu vara lui 2011, insa pretul nu se stie momentan.

 

sursa: 4tuning.ro

Link to comment
Share on other sites

Aicea daca face referire la "Jeep" (adica tot la firma lor) inseamna ca e cel mai rapid suv din gama JEEP , dar pana sa ajunga Porsche Cayennu sau BMW x5 M ........mai este mult de lucru !

Link to comment
Share on other sites

Aicea daca face referire la "Jeep" (adica tot la firma lor) inseamna ca e cel mai rapid suv din gama JEEP , dar pana sa ajunga Porsche Cayennu sau BMW x5 M ........mai este mult de lucru !

Se refera la "JEEP" adica firma lor.Celelate nu sunt jeep-uri sunt SUV-uri.Noi le spunem "jeep" pentru ca prima masina de aces gen a fost un "JEEP" daca nu ma incel Wrangler,care a fost folosit si in razboaie.

Oricum nu cred ca vor ajunge vreodata sa concureze cu Cayenne-ul, cu X5-6 M-urile sau cu ML-ul 63 AMG.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.