Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Interzicerea telefoanelor in scoli ?


F4L emptYmdY
 Share

Recommended Posts

UE ar putea interzice telefoanele mobile în şcoli. Cum comentaţi?

 

 

  1. Un comitet înfiinţat de Consiliul Europei a prezentat un raport prin care avertizează că telefoanele mobile şi tehnologia Wi-Fi au un impact negativ asupra corpului uman şi recomandă interzicerea folosirii celularelor de către copii.
    Principala măsură ar fi interzicerea folosirii telefoanelor mobile şi a dispozitivelor fără fir în şcoli. Raportul precizează că aceste dispozitive pot cauza cancer şi afectează dezvoltatea creierului.
     
    Rezultatatele contrazic concluziile la care au ajuns experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care spun că undele electromagnetice au un impact minor asupra corpului uman.
     
    Există foarte puţine dovezi în prezent care să sprijine raportul comitetului CE. Undele emise de telefoanele mobile au o intensitate din ce în ce mai scăzută şi sunt oricum sub limitele impuse de standardele internaţionale.
     
    Comisia consideră, potrivit capital.ro, că statele membre ar trebui să impună câteva dispoziţii importante, precum introducerea unor praguri pentru nivelurile de radiaţii, o etichetare clară a produselor prin care să se atragă atenţia că aceste unde ar putea fi dăunătoare, dar şi campanii de informare destinate copiilor şi tinerilor adulţi cu privire la riscurile pentru sănătate.
     
    Aceste avertizări şi interdicţii ar trebui puse într-o directivă europeană, care va deveni obligatorie pentru toate statele UE.
     
    Sursa :
www.realitatea.net
 
Ce parere aveti despre aceasta eventuala decizie ?

 

*Cine face spam; posteaza de 2 ori sau mai mult; ia la misto subiectul sau alte nereguli va fi sanctionat cu warn-up/suspend.

 

emptYmdY

Edited by emptYmdY
Link to comment
Share on other sites

Noi la inceputul anului (cl 8-a) ne-a pus sa semnat ca luam la cunostinta ca "nu avem voie cu telefoane" si mai multe dar nu le zic. Toti am semnat, nici un profesor nu a confiscat vreun telefon. Doar un profesor atat unul de Matematica, mi-a confiscat un telefon pentru ca mi-a sunat in ora si el preda, l-am primit la sfarsitul anului ...

Dar in rest profesorii nu prea i-au in considerare ca iti suna telefonul, il ai la tine, unde il tii, etc.

Link to comment
Share on other sites

Este si bine dar si rau. Bine in sensul ca nu mai apar poze din scoala cu copii care se bat sau alte tampenii si rau in sensul ca daca ai o problema urgenta si trebuia sa ii suni pe parinti/prieteni etc .

Link to comment
Share on other sites

Eu nu cred în testele lor, în plus, telefonul mobil e foarte folositor și aparatele care nu mai folosesc fire sunt foarte folositoare. Ăștia vor să ne tragă înapoi în loc să avansăm.

Link to comment
Share on other sites

Si la noi au spus " Nu aveti voie cu telefoane in incinta scolii " :-@

 

Fiecare elev care are un trai decent are :| ..

 

Tin minte ca odata sa spart tabla in ora de mate si am intrebat-o pe profesoara daca pot sa fac o poza la tabla sparta :| ... Ea bineinteles ca Nu..

 

Azi am avut examenul de mate ( cl 8 ) si tin minte ca acum 2 zile nea lipit o eticheta pe telefon si lea pus intrun sac...Asa ca lam inchis si nu lam mai dat :D..

 

Concluzie : Aducetiva telefoanele la scoala si nu patiti nimc aproape :))

Link to comment
Share on other sites

Ar fi rau daca ar interzice telefoanele mobile in scoala... deoarece pot aparea niste urgente... nu ma refer ca doar noi copii sa apelam la cineva (parinti/prienteni/rude etc...) dar poate are cineva nevoie de un lucru sau sa ne transmita o informatie ... asa ca telefoanele mobile ar trebui sa nu fie interzise in scoli...

 

PS: In scoala mea directoarea ne spune la inceputul anului ca nu avem voie cu telefoane mobile dar... nu se respecta aceasta regula si este destul de bine( parerea mea ) :)

Link to comment
Share on other sites

E o lume libera, de ce n-as putea sa-mi folosesc telefonul si la scoala. In felul asta pot sta conectat mereu la informatii, pot fi contactat de catre persoanele dragi sau de catre parinti si pot mentine legatura cu ei tot timpul. Nu cred ca asta afecteaza cumva orele de curs, atata timp cat nu deranjez deloc activitatea profesorului si sunt atent la ora.

Dar, mai ramane cazul in care nu toti sunt ca mine si folosesc excesiv sau neadecvat telefonul, si astfel apar tot felul de imagini/video-uri din scoli, se deranjeaza orele iar profesorii ajung sa fie disconsiderati..

Link to comment
Share on other sites

Eu sunt pro telefoanelor in scoala deoarece dak ai o urgenta nu ai cum sa chemi pe cineva dar si contra deoarece altii trimit SMS-uri in timpul orei

Edited by Roocker
Link to comment
Share on other sites

Este o prostie asta cu interzicerea telefoanelor , daca ti-e rau sau ai patit ceva ce faci ? Stai ...

Link to comment
Share on other sites

Ar trebui ca in interiorul scolii sa nu fie folosit, adica in clasa, pe hol,etc..

Ar trebui folosit in curtea scolii, sau in curtea interioara.

Link to comment
Share on other sites

Nu asi interzice asa ceva... Daca ai o urgenta intr-o ora iti ceri voie pana la baie si vorbesti...eventual iti ceri voie de la profesor. Insa nu in timpul unei ore pe furis.. Urasc asta

Link to comment
Share on other sites

Nu as interzice asta deoarece multi de la mine din clasa , nu stau asa aproape de casa , si daca e vorba sa mai intarziem o ora , trebuie sa isi anunte parintii sa vina dupa ei.

Sau daca spre exemplu ai o serbare ceva , si te duci la repetiti , te duci acasa , revii inapoi? :|

E un lucru normal , cum profesorii vin cu telefonul la scoala si noi avem drept :D

Link to comment
Share on other sites

Mi se Pare ceva care doar parlamentarii o puteau face . De exemplu un elev e ranit grav.. Nu are telefon Cum isi anunta parintii/o ambulanta sa vina. (daca e pe drum spre casa)?

Eu ia-u telefonul cu mine peste tot iar daca mil confisca a doua zi vine un parinte si se rezolva;).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.