Jump to content

[GHID] Cum sa cumperi tablet PC-ul care ti se potriveste


Kev1nster
 Share

Recommended Posts

GHID: Cum sa-ti cumperi tablet PC-ul care ti se potriveste

 

 

Dupa lansarea pe piata a ipad-ului Apple, industria a explodat cu o serie de modele de tablet PC-uri pentru toate gusturile si la preturi din ce in ce mai mici. Piata a evoluat foarte mult, iar acum alegerea tablet PC-ului ideal a devenit o adevarata corvoada.

Ai de ales intre sisteme de operare diferite, ecrane cu dimensiuni intre care nu te poti hotari care este cel bun pentru tine, branduri rivale etc. Cum poti alege tableta ideala din avalansa de oferte? PCMag a realizat un ghid care poate fi extrem de util celor care vor sa-si achizitioneze o tableta PC.

 

Pasul 1: In primul rand: ai nevoie de o tableta?

Trebuie sa pornim de la un lucru simplu. Ai nevoie cu adevarat de portabilitatea unei tablete PC sau esti doar pasionat de jocuri si de noutatea pe care o aduce un astfel de portabil cu touchscreen generos?

Daca vrei sa lucrezi pentru job, sa realizezi prezentari pentru partenerii de afaceri sau sa scrii documente etc, atunci ai nevoie de o tableta (si cateva accesorii, precum o tastatura fizica pe bluetooth).

 

apple-ipad-samsung-galaxy-tab-hp-slate-tablet-pc-computer-sale.jpg

 

Pasul 2: Alege sistemul de operare

Lucrurile devin si mai complicate atunci cand ajungem la sistemul de operare. iOS-ul Apple este un sistem destul de "inchis", dar iPad-ul este un gadget extrem de tentant, trebuie sa recunoastem.

Ca acces la aplicatii, Apple a avut intotdeauna un avantaj in fata competitiei: doar pentru tablete PC, App Store-ul Apple ofera aproximativ 100.000 de pachete software (atat free cat si platite).

Daca te tenteaza mai mult sistemul de operare Android, atunci va trebui sa cauti o tableta PC cu versiunea 3.0 (Honeycomb) preinstalata. Honeycomb este varianta de Android dezvoltata pentru tablete PC, dar multi producatori hardware inca isi doteaza device-urile cu versiuni mai vechi de Android, dedicate telefoanelor mobile.

Ideal ar fi sa astepti lansarea pe piata a tabletelor cu Ice Cream Sandwich (Android 4x), cel mai avansat sistem de operare al Google.

Nu trebuie sa uiti nici de Windows 7, care se gaseste pe cateva tablete PC avansate. Si in acest caz ar fi ideal sa mai astepti lansarea pe piata a Windows 8, OS-ul multiplatforma al Microsoft.

 

x2_itablet.jpg

 

Pasul 3: Marimea ecranului, spatiu de stocare...

Apple crede ca marimea ideala a ecranului este de 9,7 inci, cu aspectul de 4:3. Alti producatori au considerat initial ca o tableta de 7 inci este ideala pentru oricine. Au gresit, iar ulterior au venit cu versiuni chiar mai mari decat iPad-ul Apple.

Samsung, de exemplu, a lansat tableta Galaxy Tab 10.1, care are 10,1 inci.

Majoritatea celorlalti producatori a lansat tablete cu ecrane de dimensiuni similare. Se pare ca 10 inci este marimea ideala a unui ecran de tableta PC.

Multe tablete PC vin cu memorie interna de 16GB. Exista si modele cu spatiu de stocare mai mare. Inainte, insa, de a da banii de 64GB este bine sa te gandesti ce vei stoca pe tableta si daca merita investitia.

 

440x330-amazon-kindle-fire-size-vs-galaxy-tab-ipad-8.jpg

 

Pasul 4: Doar Wi-fi sau si 3G?

In cazul in care iti permiti un abonament cu trafic de date nelimitat la un operator de telefonie mobila si vrei sa ai portabilitate maxima, atunci vei alege o tableta cu 3G pentru conexiune permanenta la internet.

Daca nu te intereseaza sa ai acces la internet permanent, poti cumpara o tableta Wi-Fi only.

tablets.jpg

Cel mai important lucru la care trebuie sa te gandesti daca vrei o tableta pentru productivitate este pretul aplicatiilor pe care le vei achizitiona ulterior din market-urile de profil. Asa ca, mare atentie la ce aplicatii ai de gand sa folosesti. Alegerea unei tablete poate fi facuta si in functie de acest aspect.

 

 

sursa: hit.ro

Edited by Morrison
Link to comment
Share on other sites

Cred ca inca un pas important este sa te intereseze daca tableta respectiva are port USB [ pentru eventualele stickuri/hdd externe ] asta daca iti trebuie. Desi multe nu au aceasta optiune sau unele din acel MICRO usb au un adaptor care il transforma intr-un port USB direct.

Pinned & Closed.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.