Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

(P) Cursurile de prim ajutor te pot ajuta să salvezi o viaţă


Marius kox
 Share

Recommended Posts

(P) Cursurile de prim ajutor te pot ajuta să salvezi o viaţă

 

... acum câteva zile una din elevele mele a facut o criză de epilepsie în timpul orei de istorie... au fost momente de neputinţă, de panică şi de şoc emoţional pentru toată lumea. Mi-am dat seama că şcoala de azi ar trebui să le ofere elevilor mai multe deprinderi şi cunostinţe importante pentru viaţa de zi cu zi. Profesorii lor, neinstruiţi la timpul lor, nu le pot oferi aceste informaţii... (Liliana Necula, diriginte clasa a X-a, Ploieşti)

 

salvez.jpg

  • Cu astfel de cazuri ne întâlnim frecvent în viaţa de zi cu zi, la şcoală, în familie, la locul de muncă sau pe stradă. Poate să fie un banal leşin, o simplă tăietură dar ne putem confrunta de asemenea cu un stop cardio-respirator, cu o hemoragie, cu fracturi etc. Ştim cum să reacţionăm în astfel de cazuri? Care sunt primele măsuri de prim ajutor? Când trebuie să intervenim şi când nu?

  • Dacă până acum tot ceea ce puteam face era să solicităm intervenţia serviciilor de specialitate şi să asistăm neputincioşi la drama care se desfăşura în faţa noastră, din octombrie anul trecut ne putem înscrie pe site-ul www.salvez.ro pentru a participa la cursuri de prim ajutor gratuite.

  • Aceste cursuri fac parte din proiectul "O viaţă poate depinde de tine", organizat de Asociaţia React şi Vodafone România.

  • Proiectul pune accent pe importanţa apelării corecte a serviciului 112 şi pe necesitatea acordării primului ajutor până la venirea echipajelor specializate. În acest scop, pe www.salvez.ro sunt informaţii şi exemple pentru o utilizare corectă a numarului de urgenţă 112 şi o serie de clipuri video care prezintă principalele manevre de prim ajutor, explicate şi ilustrate de paramedici din cadrul SMURD.

  • Până în prezent peste 3.000 de persoane au învăţat cum să resusciteze cardio-respirator o victimă, cum să oprească o hemoragie, ce trebuie să facă în cazul unui leşin. Cursurile de prim ajutor se adresează tuturor categoriilor de public, de la elevi şi studenţi până la părinţi şi angajaţi şi sunt susţinute in instituţii, ONG-uri, şcoli, facultăţi, ambasade etc.

  • Toţi cei interesaţi să înveţe cum se acordă primul ajutor în situaţii de urgenţă se pot înscrie pe www.salvez.ro pentru a participa la cursuri sau pentru a ne solicita organizarea unui astfel de curs la sediul lor pentru angajaţi sau beneficiari.

  • Campania este organizată în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Sănătăţii şi Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale.

"Mă bucur foarte tare că am participat la cursul de prim-ajutor, personal îl găsesc foarte folositor. Mi-au plăcut foarte mult formatorii, am apreciat că aţi alocat timp astfel încât fiecare participant să execute manevrele, chestiune care chiar face diferenţa." ( Roxana Agafiţei, 33 ani, coordonator HR)

 

Parere personala: Cred ca aceste cursuri isi au rostul pentru ca tinand cont de drumurile din Romania, ambulanta nu poate ajunge asa de repede la locul accidentului de exemplu, iar victima poate deceda datorita celor de la fata locului care nu stiu ai da primul ajutor.

Sursa:

Promotor.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.