Jump to content

Forum Updates


Bobo
 Share

Recommended Posts

ro32.png

 

Forumul a fost actualizat la ultima versiune, IPB 4.3.6 zilele trecute. Puteți găsi o listă cu toate modificările aici https://invisioncommunity.com/release-notes/

 

După update am observat că cei de la IPB au mai comis un bug la accesele de moderatori, astfel că un utilizator care în mod normal are acces să facă anumite acțiuni (să editeze, să ascundă, să dea pin/unpin, etc.) doar în secțiunea în care era moderator, are acum acces la aceste acțiuni pe întregul forum.

 

Pentru a evida acțiunile abuzive (să nu ne trezim cu topicuri editate aiurea), am decis să înlăturăm tuturor moderatorilor aceste accese. Între timp am deschis un ticket celor de la IPB de la care așteptăm răspuns/o soluție pentru această problemă. Problema e de la versiunea aceasta de forum și există pe toate comunitățile care folosesc această versiune.

 

Pentru situațiile în care e cu adevărat necesar să faceți anumite acțiuni (să deschideți un topic pentru a putea posta anunțuri, să închideți un topic, să dați pin/unpin) sunteți rugați să dați pe butonul „Report post” în topicul/postarea pe care o doriți modificată precum în această poză https://i.imgur.com/HGqXp4z.png

 

Atenție: Dați astfel de reporturi doar dacă este absolut necesar. Nu dați reporturi pentru chestii minore precum topicuri de la clanuri sau alte secțiuni ale forumului care nu prezintă o importanță foarte mare. Spre exemplu liderii de facțiuni de pe serverele de sa-mp o să fie nevoiți să dea astfel de reporturi ca să poată posta anunțuri esențiale membrilor de facțiuni.

 

uk32.png

 

The forum has been updated to the latest version, IPB 4.3.6 in the previous days. You can find a list of all changes here https://invisioncommunity.com/release-notes/

 

After the update we have realized that the IPB staff has made a bug with the moderators permissions, so that a normal user who had access to certain actions (edit, hide, pin/unpin, etc.) only in the section where he had moderator, now has access on the entire forum.

 

In order to avoid abusive actions (editing topics which shouldn't have been edited), we have decided to remove all moderator access. In the meantime we have opened a ticket to IPB waiting for an answer/solution to this problem. The problem is available in this current version of the forum and is existent on all communities that use this version.

 

For the situations in which it is truly necessary to make certain actions (open a topic to post announcements, close a topic, pin/unpin) you are asked to use the „Report post” button in the topic/post where you want to make the modifications like in the following picture https://i.imgur.com/HGqXp4z.png

 

Attention: Only report if it is actually necessary. Do not report for minor things like clan topics or other sections of the forum that do not have a big impact. For example faction leaders from the sa-mp servers will have to report so that they can post essential announcements to faction members.

Link to comment
Share on other sites

ro32.png

 

Problema ar trebui să se rezolve în câteva ore și toată lumea să aibă permisiunile corecte. Dacă după 24 de ore de la postarea acestui anunț nu aveți permisiunile corecte vă rugăm să deschideți un ticket aici https://forum.b-zone.ro/support/ ca să vedem care e problema.

 

uk32.png

 

The problem should be fixed in a few hours and everyone should have the correct permissions. if after 24 hours from this announcement has been posted you still don't have the correct permissions then please open a ticket here https://forum.b-zone.ro/support/ so we can see what's the problem.

Link to comment
Share on other sites

Am restructurat putin partea de IT-Zone. In zilele urmatoare o sa ne ocupam si de restul forumului. Daca aveti unele sugestii le astept prin PM.

c4FrR7A.png

 

Am sters foarte multe sectiuni care nu mai erau de actualitate sau care nu erau la mare cautare. In principiu au fost sterse cele care nu mai aveau un post facut acolo de 1 an sau mai mult timp.

 

 

Mai jos aveti o lista cu linkurile vechi, ca sa stiti si voi ce am eliminat si ce a ramas.


https://forum.b-zone.ro/forum/927-mac-os/
https://forum.b-zone.ro/forum/236-linux/

 
Hardware

https://forum.b-zone.ro/forum/618-biosampdrivers/

 
World Wide Web - eliminata in totalitate

https://forum.b-zone.ro/forum/181-webhosting/
https://forum.b-zone.ro/forum/1644-tumblr/
https://forum.b-zone.ro/forum/409-webmasters-discussions/



https://forum.b-zone.ro/forum/953-gps/
https://forum.b-zone.ro/forum/4848-smartwatches/
VR Glasses

 


https://forum.b-zone.ro/forum/431-browser-based-games/
https://forum.b-zone.ro/forum/1584-gameplays/
https://forum.b-zone.ro/forum/424-consoles/
Wii
Racing Games 
Other Games



https://forum.b-zone.ro/forum/712-3d-modeling/
https://forum.b-zone.ro/forum/720-plastic-arts/

 

 

Edited by XES
Link to comment
Share on other sites

Problema emailurile care ajungeau cu intarziere ar trebui sa fie rezolvata. Din testele mele am observat ca emailurile ajung atat in yahoo, cat si in gmail instant.

Link to comment
Share on other sites

Am sters si sectiunile inutile de la Real Life. Mai jos aveti o poza cum aratau inainte:

DhyrhNh.png

 

si asa arata acum: yDT87Xb.png

 

Lista cu ce am eliminat:

 

LifeStyle - Food, Hobbies, Jobs si Pets
Space - Solar System si UFO
Entertainment: --> Musics - Musical Instruments
               --> Movies and Serials - Serials Presentations, Cartoons and Anime si Interviews and Biographies
               --> Books

Sport - Handball si BodyBuilding
Auto/moto --> Auto - Tunning, Service, Test Drive si Videos
          --> Moto - New Motorcycles, Tunning, Service

Link to comment
Share on other sites

A fost adăugată o nouă secțiune (Moderators) CLICK AICI unde găsiți informații despre moderatori si o listă cu aceștia.

Acum moderatorii vor fi aleși doar prin aplicație și doar dacă respectă cerințele menționate.

 

 

Edited by XES
Link to comment
Share on other sites

1. Descriere Generală:

 

Am luat hotărârea cumpăra de la IPB pluginul de Downloads și de a-l transforma în cadrul forumului nostru într-o secțiune de MODURI.

 

uO015Sw.png

 

Butonul Moduri poate fi găsit în meniul din partea superioară a forumului, în partea dreaptă. Secțiunea de moduri mai poate fi accesată și prin următoarele două linkuri: https://forum.b-zone.ro/mods sau https://forum.b-zone.ro/moduri

 

Interfața secțiunii de moduri arată astfel:

 

Ut5OyUe.png

 

În partea dreaptă a secțiunii aveți categoriile de moduri disponibile. Făcând click pe una dintre categorii veți ajunge în respectiva categorie unde veți putea vizualiza modurile existente sau unde veți putea posta un nou mod.

 

XQBUm82.png

 

Pentru a vizualiza și descărca un mod faceți click pe numele modului pentru a deschide fereastra modului.

 

gzcalap.png

 

În această fereastră puteți vedea cine a publicat modul, aveți un buton de descărcare, instrucțiuni de instalare și menționat dacă este LEGAL pe serverele RPG.

 

Pentru a putea publica un mod nou faceți click pe butonul verde de Submit a File H9nwZZe.png

  • În pasul 1 va trebui să urcați modul în formatul permis (arhivă de tip .rar, .zip sau .7z de o mărime maximă de 48.83MB)

 

 0HLk1xK.png

 

  • În pasul 2 va trebui să urcați o poză reprezentativă modului în formatul permis (.gif, .jpg, .jpeg, .png de o mărime maximă de 4.88MB) 

 

R90dSyi.png

 

  • În pasul 3 va trebui să completați titlul modului, descrierea (respectând regulamentul secțiunii) și câmpul în care se menționează dacă modul este legal sau nu pe serverele RPG.

 

QWVjnyG.png

 

  • În pasul 4 trebuie să luați la cunoștință regulamentul și să vă asumați răspundere pentru modul publicat.

 

6NMxyId.png

 

2. Limitări:

Din motive de securitate a trebuit să aplicăm anumite limitări ca totul să nu primim flooduri, să nu ne trezim cu fișiere virusate și așa mai departe.

 

Download:
- pentru a putea descărca un mod trebuie să aveți cel puțin 200 de posturi pe forum.

- puteți descărca un singur mod simultan.

- puteți descărca cel mult 50MB de moduri pe zi.

 

Upload:

- pentru a putea posta un mod trebuie să dețineți un grad pe forum (VIP, Donator, Moderator, Admin, etc.).

- utilizatorii simpli cu grad de member nu pot să posteze moduri.

- toate modurile trebuie aprobate de moderatori înainte să fie publicate în secțiune, astfel că scădem considerabil șansa ca cineva să urce moduri virusate acolo.

- singurele extensii permise la moduri sunt .rar, .zip și .7z

- mărimea maximă permisă a unui mod e de aproximativ 50MB.

 

3. Secțiunea Moduri/Mods de pe serverul Mix:

 

În această secțiune au fost dezactivate posibilitățile de a deschide topicuri noi sau a posta în topicuri pentru toată lumea.

Am avut de-a lungul timpului probleme cu această secțiune în sensul că anumite moduri postate acolo conțineau viruși, secțiunea nefiind administrată prea bine. Acesta a fost și motivul pentru care am dorit să creăm o secțiune nouă, una oficială, una administrată mult mai bine.

 

Până când reușim să populăm noua secțiune de moduri va rămâne în continuare vizibilă și secțiunea de pe Mix cu mențiunea că nu se vor mai putea publica noi moduri acolo. După ce noua secțiune este pusă în totalitate la punct și reușim să o populăm, intenționăm să ascundem permanent secțiunea de moduri de pe Mix pentru că în continuare există pe acolo niște moduri care conțin viruși iar dat fiind numărul mult prea mare de topicuri de acolo este foarte greu în acest moment să le verificăm pe toate. Vom reposta o parte din modurile de acolo în noua categorie.

 

Link to comment
Share on other sites

Cum am anunțat în luna Martie, secțiunea de Moduri de pe serverul Mix a fost acum în totalitate ascunsă. A trecut suficient timp pentru a putea popula secțiunea oficială de moduri cu cele mai utile moduri.

 

Secțiunile serverelor RPG3 și RPG4 au fost și ele ascunse. A trecut suficient timp ca toată lumea să poată să-și ia informațiile de care avea nevoie de acolo.

 

EDIT: Am făcut curățenie inclusiv la Cluburile de pe forum. Cele inactive au fost șterse.

Edited by Kelton
Link to comment
Share on other sites

În urma unei discuții cu global moderatorii și forum administratorii am început să facem curățenie pe forum. Moderatorii inactivi au primit remove și urmează să monitorizăm în continuare activitatea celor rămași.

 

Pe lângă moderatori există pe forum o grămadă de categorii care aparent nu mai sunt deloc utilizate. Am întocmit o listă întreagă cu astfel de categorii și persoanele care au moderator la ele și urmează să vedem dacă ascundem direct acele categorii sau dacă cei care mai au acces la ele intenționează și să facă ceva, nu doar să dețină gradul pe forum și atât.

 

Câteva exemple:

Aegon2ro

B-Zone Trans Ats

B-Night

BB.B-Zone.ro

Brawl Stars

CBN.B-Zone.ro

CES.B-Zone.ro

CIO.B-Zone.ro

Clasic.B-Zone.ro

Gradul de CS Supervisor

CS.B-Zone.ro

Romania.B-Zone.ro

DD2.B-Zone.ro

DM.B-Zone.ro

DR.B-Zone.ro

Elite.B-Zone.ro

B-Zone Trans ETS2

FiveM B-Zone

Furien.B-Zone.ro

Goodgame Empire

Gradul de Hard Team

Hel.B-Zone.ro

HQ.B-Zone.ro

HNS.B-Zone.ro

JBB.B-Zone.ro

Legend.B-Zone.ro

LQ.B-zone.ro

Survival

MCV.B-Zone.ro

Gradul de Moderator: Counter Strike

Gradul de Play-Team

Prison.B-Zone.ro

 

Și lista continuă. Nu are rost să stau să le scriu pe toate.

Link to comment
Share on other sites

Continuăm curățenia de primăvară cât și mobilizarea staffului forumului, astfel că urmează ca mâine să eliminăm moderatorii inactivi în primă instanță.

Totodată doresc să vă anunț că avem doi noi global moderatori: @Andrada și @BIS aka OldNab

Categoria de Funny Stuff a fost dezactivată deoarece nu mai prezenta suficient interes și a devenit mai mult o secțiune de +1. Partea de divertisment a fost mutată în timp în secțiunea de B-Gag.

Link to comment
Share on other sites

Am terminat curăţenia forumului. Aveţi mai jos o listă cu ceea ce am făcut în ultima lună:

 

  • restructurarea staffului
  • restructurarea regulamentelor
  • adăugarea, îmbinarea sau înlăturarea anumitor categorii şi subcategorii
  • ordonarea categoriilor şi subcategoriilor în ordine alfabetică
  • înlăturarea descrierilor categoriilor şi subcategoriilor
  • înlăturarea modelului şi modificarea cerinţelor pentru aplicaţii moderator
  • modificat numărul maxim de reacţii zilnice: 10, 25, 50 sau nelimitat, în funcţie de importanţa gradelor pe care le deţin utilizatorii
  • adăugat concursul MEMA ANULUI la B-GAG

Dacă aveţi sugestii pentru îmbunătăţirea oricărui aspect legat de forum, click.

Link to comment
Share on other sites

Au fost deschise subcategoriile "Polls" din cadrul diverselor categorii de pe forum. Dacă doriţi să propuneţi un sondaj, o puteţi face aici.

 

De asemenea, am redeschis subcategoria "Interviews". Dacă aveţi întrebări pentru următorul invitat, click.

Link to comment
Share on other sites

Categoria "Space" a fost dezactivată, din moment ce nu-şi mai justifica existenţa. De asemenea, am adăugat subcategoria "Platforms" în Video Games, ca să puteţi posta şi discuta ştiri legate de platformele de gaming.

Link to comment
Share on other sites

Subcategoria "Photography" din "Design" a fost dezactivată. Am adăugat subcategoria "Requests" la "Video Editing" şi o nouă subcategorie în "Design", "Audio Editing". Căutăm în continuare designeri audio şi video, puteţi aplica aici.

 

De asemenea, în stafful superior ni s-a alăturat @Madalin în calitate de Global Moderator.

Link to comment
Share on other sites

:ro: 

 

Odată cu activarea 2FA-ului pe serverele RPG o să-l activăm și pe forum. Și aici, va fi opțional pentru majoritatea utilizatorilor și obligatoriu pentru staff (rpg staff, administratori, global moderatori).

Activarea se face similar cu cea de pe serverele RPG, scanând codul QR cu aplicația Google Authenticator. Acesta poate fi activat din Settings -> Account Security

În cazul pierderii telefonului sau aplicației, puteți solicita prin email recuperarea codului QR pentru a reactiva autentificatorul.

 

:en: 

 

When activating 2FA on the RPG servers we will also activate it on the forum. Here too, it will be optional for the majority of people and obligatory for the staff (rpg staff, administrators, global moderators).

Activating it is similar to the one on RPG servers, by scanning the QR code with the Google Authenticator app. This can be done from Settings -> Account Security

In case of losing the phone or the app, you can ask via email to recover the QR code and reactivate the authenticator.

 

5zDh0oN.png

 

WpzqH2f.png

Link to comment
Share on other sites

Actualizare adusă regulamentului forumului https://forum.b-zone.ro/rules

Publicarea de moduri, modpack-uri, etc. este permisă doar în secțiunea oficială https://forum.b-zone.ro/moduri (sancțiune: ștergere postare/warn/suspend).

 

Motivul ar fi trebuit să se înțeleagă de la sine. Odată cu deschiderea secțiunii de Moduri am dorit ca toate modurile postate pe forum să treacă printr-un filtru și să fie verificate de către staff pentru viruși, keyloggere și așa mai departe. Din acest motiv nu se permite postarea în alte secțiuni ale forumului de moduri.

 

Dacă observați persoane care încalcă această regulă sunteți rugați să le dați report pentru a putea șterge postările respective și a sancționa, după caz.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.