Blade Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 In acest topic puteti sa postati impresia / parerea despre orasul Londra. Puteti sa postati si imagini, locuri de vizitat, cafenele, hoteluri. Trebuie sa respectati urmatorul model: Nick: Impresie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zww Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 (edited) Nick: Zww Impresie: Londra, o capitală uimitoare. Locuiesc aici de 5 ani. Se ştie că Londra este oraşul unde se vorbesc cele mai multe limbi străine, lucrul pe care îl descoperi deja după primii paşi din aeroport, sunt oameni de toate felurile, de toate etniile dar totuşi, prin respect şi civilizaţie sunt uniţi. Am să vă povestesc câteva din aventurile mele. Pe data de 29 Decembrie 2009, am fost la primul meu meci de fotbal în Londra, tatăl meu fiind fan West Ham, am fost să vedem meciul West Ham vs Portsmouth, pe care l-au câştigat cu 2-0. În Anglia simţi adevărata pasiune pentru fotbal, intotdeauna m-a fascinat fotbalul englez, atmosfera de pe teren este incredibilă, fanii te susţin la fiecare pas, orice mişcare bună, sau rea, fanii te aplaudă. În România, dacă joci bine, suporterii te suştin, dar dacă pierzi, după meci te ucid. La ceva timp după ce m-am mutat în Londra, a trebuit să învăţ cum stă treaba cu transportul, pentru a traversa cu autobuzele sau cu trenurile sunt două posibilităţi, oyster card şi travel card. Eu, cum aveam sub 18 ani (incă am) a trebuit să îmi creez un card (oyster card) cu care traversez cu autobuzele gratuit şi cu trenurile la jumătate de preţ până la 17/18 ani. Modul oyster card-ului de funcţionare este următorul: Oyster este un card încărcabil similar portofelului electronic de la RATB (taxezi la intrare și la ieșire și îți oprește echivalentul călătoriei), care are un plafon de preț. Dacă, spre exemplu, acel plafon este echivalentul a trei călătorii (de fapt este chiar mai mult), după a treia nu mai ești taxat. Oricum, prima zi de şcoală, şi normal, a trebuit să iau autobuzul fiindcă părinţii lucrau. Autobuzele sunt interesante, însă foarte lente (din cauza blocajelor în trafic, semafoarelor, opririlor dese etc). Am fost la etajul unui double decker (autobuz cu etaj) și senzația este superbă. Vederea amplă asupra străduțelor este contrastată de condusul haotic al șoferilor, care ocolesc totul rapid, lovesc toate crengile, frânează brusc și sunt în general bezmetici. Prima zi de şcoală, destul de amuzant. Intru în scoală cu părinţii şi totul este bine pus la punct până la ultimele detalii şi îți dă cu adevărat senzația că totul e cum trebuie. Primul lucru pe care l-am observat a fost că absolut toată lumea zâmbește și abia așteaptă să te ajute. Toți profesorii pe care i-am avut în acea zi zâmbeau de parcă ar fi avut salarii imense pentru asta și explicau rar și frumos să înțeleagă și cei care știu doar un minim de engleză deoarece erau mulţi copii noi, care nu ştiau foarte bine limba engleză. Puteam să scriu mult mai mult, dar cred că vă puteţi da seama cum este Londra după ce am scris mai sus, şi nu prea mai are rost să mai adaug ceva. Edited March 23, 2013 by Zww Link to comment Share on other sites More sharing options...
F4L Oasis9 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Nick: [F4L]Oasis9 Impresie: Locuiesc in Londra de aproape 7 ani. Pot spune ca acest oras se afla printre cele mai frumoase orase din lume, nu spun asta deoarece locuiesc aici, dar prin minunatiile pe care le poti vedea - de la monumente la muzee, atractii turistice de tot felu si tot asa, in alte cuvinte nu ai cum sa te plictisesti(+ cand sunt premieri poti sa tragi o fuga in Leicester Square). Este foarte simplu sa calatoresti deoarece sunt 13 linii de metrou + alte linii de tren si autobuze iar metodele de plata sunt diferite: poti sa ai un oyster card normal/de student etc. unde poti sa-ti faci abonament pe 1 saptmana, 1 luna, 1 an, pe diferite zone(sectoare) ale Londrei sau sa platesti ca "pay as you go"(ca pay as you go este cam costisitor daca calatoresti foarte mult iar daca vreti sa vizitati si stati nu stiu 4 zile+ va sfatuiesc sa faceti pe 1 saptamana abonament) sau poti sa iei un travel card(abonament pe o zi etc) iar taxarea este diferita, acuma nu stiu cum calculeaza ei daca te duci din zona 2 in zona 1, probabil iti vor lua £1.30. Cel mai rapid mod de a calatori prin Londra ar fi metroul deoarece poti sa ajungi rapid la orice destinatie(un metrou vine aproximativ cam la 2-3 minute) dar mereu este un mare semn de intrebare deoarece nu stii ce se va intampla: trafic(autobuze), mai se strica metroul etc deci plecati din timp catre destinatie. Londra luata la "picior" poate fi vazuta in 2-3 zile daca te grabesti iar apoi sa ai timp sa vizitezi parcuri de atractii din jurul Londrei. De pierdut nu prea ai cum sa te pierzi deoarece vei avea pe cine sa intrebi si mereu vei avea semne care sa indice unde trebuie sa mergi. La scoala toti profesorii te ajuta, zambesc etc. dar competitia este foarte mare si dificila pentru orice loc disponibil asa ca daca nu inveti bine, nu prea vei avea sanse. Londra este un oras multicultural ceea ce este splendid deoarece poti sa inveti despre diferite culturi sau sa afli chesti noi de care nu aveai cunostinta inainte. Normal, ca in orice alt oras mai gasesti un betiv, un rasist, un martalog si nu mai stiu eu ce dar Englezi traiesc dupa reguli ca sa opreasca sau sa incerce sa micsoreze aceste riscuri. Englezi sunt foarte competitivi iar ei incearca sa dea tot cei mai bun din ei in orice sport, de la fotbal pana la darts iar multi dintre ei invata asta de cand sunt mici. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RisK Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 Nick:RisK Impresie:Multe obiective de vizitat si atractiv . Foarte frumos oras,RECOMAND! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpeedyRoGamer Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Nick: speedyrogamer Impresie: Am fost pentru un concurs la informatica in clasa a 9-a, si am stat 3 saptamani, si sincer, desi multora li se pare foarte frumos, mie nu mi-a placut, deoarece in 85% din timpul petrecut acolo a plouat, iar atunci cand ieseam afara, nu vedeam o persoana cu o fata mai "luminata", toti erau mohorati si concentrati sa ajunga la x, sa mearga pana la y.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeDBR Posted April 17, 2013 Share Posted April 17, 2013 Nick: fUzy0n Impresie: Foarte frumos , pe strazi erau numai oameni buni si respectuosi , nu ca la noi daca ceri ajutorul cuiva iti intoarce spatele . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AIM Katzuno Valoare Posted April 23, 2013 Share Posted April 23, 2013 Nick: Ic3Box Impresie:Multe obiective turistice de vizitat si este atractiv . Este un oras foarte frumos cu oameni impresionanti.RECOMAND! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts