Jump to content

Problema Matematica

No account
 Share

Recommended Posts

Ma puteti ajuta cu o rezolvare la o problema de clasa a 7 a?Dau +1 care o rezolva.

ABCD este un trapez isoscel cu AB ll CD,AD=CD=12 si AB=24.Fie {E}=AD intersectat BC

a)Aflati lungimea liniei mijlocii a trapezului

b)calculati masura unghiului BAE

c)Determinati aria trunghiului ABE

Edited by sketch

De ce nu incerci să o rezolvi chiar tu singur , după un model din clasă , dacă ți-o rezolvăm noi nu înveți nimic .

Sper sa fie buna, nu prea am mai facut din astea in ultimul timp:

Notatii suplimentare: DD' perpendiculara pe AB, CC' perpendiculara pe AB, E' perpendiculara pe AB unde D', C' si E' apartin AB.

tr = triunghi

a) l.m. = (Baza mare+baza mica) / 2 => 36/2 = 18cm

b) In tr ADD' => din teorema lui pitagora 144 = 36 + DD'(patrat) => DD'(patrat) = 6radical din 3

sin A = 6radical din3 / 12 = Radical din 3 / 2 => A = 60grade

c) tr ABE asemenea tr ADC => ED / EA = EC / EB = DC / AB => ED / 12+ED = 1/2 => 12 = 3EC => EC = 4cm

EA = 12+4=16cm

tr EE'A => teorama lui pitagora 256 = 144 = EE' patrat => EE' patrat = 112 => EE' = 4radical din 7cm

=> Aria = 24*4radical din7 / 2 = 48radical din 7 cm patrati

Edited by 0Vennom0

De ce nu incerci să o rezolvi chiar tu singur , după un model din clasă , dacă ți-o rezolvăm noi nu înveți nimic .

Ma eu am cerut ajutorul,logic ca nu gaseam in caiet.Nu vad rostul acestui post.Si nu iti fa griji..nu sunt eu asa prost cum crezi.Nu ma iei tu la note. Edited by sketch

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.