Jump to content

De ce apar migrenele? Cercetătorii au făcut o descoperire importantă


F4L Deidara
 Share

Recommended Posts

migrena.jpg?width=618&height=361

 

Cercetătorii americani au descoperit o primă genă a cărei mutaţie este asociată puternic cu cea mai răspândită formă de migrene, fapt care ar putea conduce la o mai bună înţelegere a acestei maladii ale cărei cauze nu sunt nici în prezent cunoscute, potrivit unui studiu citat de AFP.

 

"Este vorba de prima genă descoperită a cărei mutaţie este asociată cu cea mai comună formă de migrene", a spus Louis Ptacek, profesor de neurologie la California University din San Francisco, unul dintre autorii studiului.

 

 

"Este o primă informaţie importantă despre o maladie pe care încă nu o înţelegem", a mai spus acesta, precizând însă că "puţini bolnavi sunt purtători ai acestei gene mutante".

 

 

Gena, numită CKIdelta, nu este cu siguranţă singura implicată în declanşarea migrenelor, a adăugat profesorul.

Mutaţia genei CKIdelta afectează producţia de kinază CK2, o proteină care joacă un rol important în multe funcţii vitale ale creierului şi restului organismului.

 

 

Migrenele afectează 10 - 20% din populaţie, printre simptomele tipice numărându-se durerile de cap puternice, hipersensibilitate la zgomot, atingeri, la lumină, stări de greaţă etc.

 

 

Studiul a apărut în revista americană Science Translational Medicine.

 

 

 

Sursa: Descoperă.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.