Jump to content

Alimente pentru sănătatea plămânilor şi pentru o respiraţie mai bună


Jakab
 Share

Recommended Posts

Alimente pentru sănătatea plămânilor şi pentru o respiraţie mai bună

 

Alimente-pentru-sanatatea-plamanilor-si-pentru-o-respiratie-mai-buna.jpg

 

Pentru că plămânii să asigure respiraţia este nevoie de multă energie în organism.

 

Când nu mănânci sănătos, corpul se confruntă cu dificultăţi în a furniza energia necesară pentru respiraţie şi pentru celelalte funcţii ale organismului. De aceea, este important să ai o alimentaţie sănătoasă, într-o anumită cantitate, pentru a menţine sănătatea plămânilor tăi. Mâncare consumată afectează metabolismul şi cantitatea de dioxid de carbon produsă de digestie care te poate face să te simţi lipsit de puteri. Iată în continuare ce alimente trebuie să consumi pentru sănătatea plămânilor şi pentru o bună respiraţie:

 

Varietate în alimentaţie

 

Organismul are nevoie de varietate de alimente pentru a primi toţi nutrienţii de care are nevoie. Variază meniul şi bazează-te pe alimentele naturale. Legumele şi fructele au o cantitate mare de nutrienţi şi antioxidanţi. Aceştia din urmă lupta împotriva radicalilor liberi care afectează inclusiv funcţionalitatea plămânilor. Unul dintre cele mai bogate alimente în antioxidanţi este ceaiul verde. Legumele şi fructele conţin şi Vitamina C, care accelerează metabolismul histaminelor. Aceste substanţe provoacă inflamarea plămânilor şi a căilor respiratorii. Sucul de citrice, fructele de pădure, legumele verzi, roşiile sunt alimente benefice pentru respiraţie şi sănătatea plămânilor.

 

Mai puţină sare, cofeină, alcool şi grăsime

 

Produsele bogate în grăsimi sunt bogate în calorii care afectează negativ plămânii. Redu consumul de alimente de acest tip. Sarea este şi ea dăunătoare plămânilor consumată excesiv, precum şi ceştile de cafea sau alcoolul. Când consumul de sare este ridicat, particulele de sodiu ajung în celulele musculare ale plămânilor şi afectează calciul din acestea, producând un dezechilibru. Potrivit unor studii, persoanele cu o dietă săracă în sare rezista mai bine la efort fizic şi respira mai uşor. Redu cantitatea de lapte, brânză, smântână, mălai, soia şi alimente procesate. Acestea pot cauza mucus, care afectează funcţionalitatea plămânilor şi respiraţia.

 

Mai multă apă

 

Apa este benefică pentru plămâni şi curata toxinele din organism. Nu trenuie să te forţezi să bei foarte multă apă, însă poţi să fii atentă la obiceiurile tale zilnice şi să înlocuieşti paharele cu suc din comerţ cu pahare cu apă plată.

 

Alimente bogate în Omega-3

 

Multe afecţiuni respiratorii, printre care şi astmul, sunt legate de inflamaţii. Acizii Omega-3 reduc aceste inflamaţii. Uleiul de peşte este un aliment util, consumat moderat.

 

Detoxifierea plămânilor

 

Optează pentru plante care detoxifiaza plămânii, precum feniculul, care este antiinflamator sau lumânărica, aceasta facilitând expectoraţia şi putând tonifia membranele mucoase. Rădăcină de ghimbir este o plantă care stimulează plămânii. În cazul unei afecţiuni a aparatului respirator cu secreţie abundenta se recomandă o cură de ceai de urzici. Usturoiul, ghimbirul şi ceapă au efecte benefice asupra plămânilor şi ajuta la detoxifierea acestora. Foloseşte rozmarin pentru a elibera bronhiile şi pentru curăţarea mucusului.

 

Sursă: ele.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.