Krysty Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Ingrediente pentru Bulion 12 kg rosii bine coapte 8 cepe 4 morcovi mari 4 ardei rosii 15 catei usturoi 8 fire telina frunze sare ulei Portii: 12 sticle de 300 ml Bulion - Preparare Intr-o cratita larga (cu cat e mai larga cu atat va fierbe mai repede bulionul) se pune ulei pe fund, cat sa se formeze o pelicula subtire. Se incinge si se adauga ceapa tocata si morcovii dati pe razatoarea mare. Se da focul la mic si se caleste totul pana ceapa prinde un pic de culoare (va dura cca 45 minute). Se amesteca din cand in cand in legume. Cat se calesc legumele, pregatiti rosiile. Acestea se spala bine. Se taie in doua si se curata de codite si cotoare. Se taie bucati. Se trec bucatile prin masina de rosii (cea care separa pulpa si sucul de pielite si seminte). Daca masina de rosii nu este foarte performanta, mai treceti resturile de cateva ori prin ea sa extrageti cat mai multa pulpa (cojile si semintele sa ramana cat mai uscate). Se adauga rosiile peste legumele calite. Se mai pun in oala frunzele de telina, cateii de usturoi curatati dar lasati intregi si ardeii curatati de cotoare si taiati in cateva bucati mari. Se aduce la fierbere si se lasa sa fiarba la foc mediu pana scade la jumatate (dureaza in jur 2 ore). Se amesteca rar in el. Se scot frunzele de telina si ardeii din bulion. Ce ramane in oala se mai trece o data prin masina de rosii pentru a obtine un sos fin (fara bucati de ceapa si morcov). Bulionul se pune iar pe foc, se adauga sare dupa gust daca doriti si se mai fierbe 10 minute. Spalati 12 sticle de 300 ml, le uscati, le puneti pe o tava si le bagati in cuptorul incins la 200C cam 15-20 min, sa se sterilizeze. Capacele se fierb cateva minute in apa si apoi se scot pe servetele de bucatarie sa se scurga. Bulionul fierbinte se toarna in sticlele fierbinti. Se infileteaza bine si se pun sub o plapuma pana a doua zi. Se pastreaza in loc racoros. Sursa: www.e-retete.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krysty Posted August 16, 2013 Author Share Posted August 16, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts