Jump to content

Evanghelia prosperitatii: Dumnezeu vrea sa conduci o masina noua!


CRANKY
 Share

Recommended Posts

O

religie noua si extrem de provocatoare, numita evanghelia prosperitatii, castiga din ce in ce mai mult teren in SUA.

 

 

Evanghelia-prosperitatii--Dumnezeu-vrea-sa-conduci-o-masina-noua-.jpg

 

Acest tip de a predica "marea cu sarea", care a atras o multime de adepti si a adus o gramada de bani unor asa-zisi "teleevanghelisti", este dezavuat de crestini si laici, deopotriva.

 

Desi provin din mediul educat, acesti predicatori nu sunt vazuti cu ochi buni. Totusi, mesajul lor, imbibat de asigurari cu privire la prosperitatea de care se vor bucura cei care il vor asculta si urma intru totul, este surprinzator de popular in Statele Unite, si nu numai.

 

O analiza Christianity Today focalizata pe ceea ce a fost numita "evanghelia prosperitatii" discuta despre ingredientele succesului acestei religii.

 

Mesajul de prosperitate transmis de astfel de predicatori se dovedeste a fi cu precadere influent in randul oamenilor saraci. "Iisus vrea sa conduci noul model Nissan Navara 4x4. I-ar placea de asemenea sa locuiesti intr-o casa luxoasa...", s-a predicat intr-o biserica din Soweto, Africa de Sud, conform Reuters.

 

Paradoxal, in timp ce predicatorii le promit credinciosilor saraci o bogata revarsare de har din partea lui Dumnezeu, singurii care par sa se imbogateasca sunt... predicatorii.

 

"Dumnezeu nu vrea sa fii sarac sau umilit, vrea sa conduci o masina noua", a strigat predicatorul din Soweto la microfon, incantat de cresterea donatiilor, relateaza aceeasi sursa.

 

In esenta, evanghelia prosperitatii predica faptul ca Dumnezeu rasplateste pe cine iubeste, motiv pentru care bogatia credinciosului este vazuta ca un semn al unei binecuvantari speciale din partea divinitatii, care confirma spiritualitatea crestinului. Iar unul dintre argumentele aduse in favoarea acestei conceptii este ca, desi bisericile traditionale sustin contrariul, Insusi Iisus ar fi fost bogat.

 

Altfel, spun adeptii acestei filosofii, ce rost ar fi avut ca Iisus sa aiba un "contabil" - asa cum se spune ca a fost Iuda Iscarioteanul, ucenicul care L-a tradat. Insa acest favor nu se obtine numai prin adoptarea unei atitudini de perseverenta invingatoare, ci si prin sacrificii financiare in folosul comunitatii religioase.

 

In opinia jurnalistului Andrew Brown, de la The Guardian, aceasta constructie teologica poate fi considerata "o bataie de joc la adresa crestinismului", iar "predicatorii care devin bogati spunand ca succesul este o dovada a favorzarii divine actioneaza impotriva a ceea ce a i-a invatat Iisus pe oameni".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edited by South PimP CrankY
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.