Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Papa Francisc ataca dur bogatii lumii: Nu va mai inchinati la Dumnezeul banilor!

CRANKY
 Share

Recommended Posts

Papa Francisc a avut unul dintre cele mai dure atacuri asupra sistemului economiei globale, avertizand bogatii lumii sa nu se mai inchine la "Dumnezeul banilor", cu ocazia unei cuvantari sustinute la Cagliari, in capitala insulei Sardinia din Italia.

Papa-Francisc-ataca-dur-bogatii-lumii--Nu-va-mai-inchinati-la-Dumnezeul-banilor.jpg

Suveranul Pontif a cerut, de asemenea, somerilor sa se lupte pentru un loc de munca, potrivitReuters.

"Am gasit suferinta aici... Te zdruncina si te priveaza de speranta. Iertati-ma daca am folosit cuvinte mari, dar unde nu exista de lucru, nu exista nici demnitate", a spus Papa Francisc.

Multimea de zeci de mii de oameni adunata in piata din apropierea portului orasului a scandat "Locuri de munca, locuri de munca!". Cagliari are o rata a somajului in randul tinerilor de aproximativ 51%, iar majoritatea exploatarilor si sectoarelor industriale din insula sunt in criza.

"Aceasta nu este o problema a Italiei si a Europei... Este consecinta unei alegeri a lumii, a unui sistem economic care a generat aceasta tragedie, care are in centrul sau un idol care se numeste banul.

Noi nu vrem acest sistem economic globalizat, care ne face atat de mult rau. Barbatii si femeile trebuie sa fie in centrul sistemului, asa cum vrea Dumnezeu si nu banii", a spus Suveranul Pontif.

In timp ce predecesorul sau, Papa Benedict a cerut schimbari ale sistemului economic, Papa Francisc a folosit un limbaj foarte dur la adresa globalizarii.

Papa Francisc a spus ca el nu vrea ca multimea care a venit sa-l vada sa-l considere "un conducator al Bisericii care vine aici si spune 'sa aveti curaj' ". Suveranul a adaugat: "Eu nu vreau asta. Vreau ca acest curaj sa vina din interiorul meu si sa ma impinga sa fac tot ce pot in calitate de pastor si de om".

Edited by South PimP CrankY

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.