Jump to content

Timp rămas până în 2025

La mulți ani tuturor!

Cele mai frumoase 10 oraşe din Italia

AIM Shadow
 Share

Recommended Posts

Cele mai frumoase 10 oraşe din Italia

1. Florenţa

Gc7YSmf.jpg
Este inimaginabil de Frumoasă (cu F mare) şi cred că este singurul oraş italian pe care pur şi simplu l-am vizitat uluită. Eram foarte răcită când am ajuns în inima Toscanei şi cu toate acestea am simţit că plutesc de mirare… cred că o fi fost extazul care se spune că îi cuprinde pe toţi cei care dau pe aici. Din fericire, chiar mă aşteptam să fie frumoasă, dar aşteptările mi-au fost întrecute. Florenţa este romantică, este caldă, primitoare, sidefie, valoroasă, UNICĂ!
2. Veneţia
oxnKEEw.jpg
Mirosul Veneţiei pe mine mă ia în braţe. Când aud că cineva e nemulţumit de el mă întorc şi plec. Eu îl iubesc, e miros de mare şi de istoria timpurilor. În august când am ajuns eu la Veneţia a fost atât de multă lume că întreg oraşul plutitor era sufocat. Mi-am permis o glumă în care mi-am zis că e normal să se scufunde cu atâţia oameni în el, orasul nu a fost conceput pentru stadioane întregi de spectatori la simfonia modernă a prezentului. Dar, Veneţia nu te poate lăsă indiferent, şi îţi intră în suflet, şi te face să te întorci, ceea ce eu chiar plănuiesc pentru această toamnă.
3. San Gimignano
PjrDGw5.jpg
Acest oraş se vizitează fără ceas şi fără calendar. NU este din lumea noastră, nu face parte din timpul nostru şi parcă ajungi să-l preţuieşti cu emotie, ca nu cumva o mare pasiune pentru el să-i strice echilibrul fragil. Oraşul medieval din piatră ascunde în duritatea lui o existenţă fragilă situată în lumea basmului. Niciunde prin peregrinările mele nu mi-a intrat atemporalitatea în oase mai pregnant ca aici.
4. Pisa
5THO3WK.jpg
Am văzut-o într-o zi caldă de vară şi mai apoi într-o seară ploioasă de toamnă. În acea seară însă m-am îndrăgostit de ea şi m-am reîndrăgostit de EL, la lumina blândă de pe Câmpul Miracolelor. Am simţit că se petrece un miracol atunci, am simţit secunda, minutul, prezentul ca pe ceva profund al meu, ca pe ceva categoric al nostru.
5. Roma
do8n8sG.jpg
Toate drumurile duc la Roma, iar la Roma toate drumurile duc la Il Colosseo. O săptămână la Roma a însemnat pentru mine foarte mult, căci o singură zi face cât o viaţă, dacă nu chiar mai mult. Muzeu în aer liber, Roma frapează, parcă jucandu-se cu mintea călătorului, făcându-l la fiecare colţ de stradă să ghicească momentul istoric în care se află.
6. Genova
xLiZ0Rz.jpg
“Republica genoveză” există şi azi chiar dacă timpul nu a stat în loc aici. Oraşul se “prăbuşeşte” în mare sub ochii tăi şi parcă tot din spuma lui renaşte. Mergi în port, parcă acolo este locul de unde lumea ţi se deschide asemeni lui Columb… Imaginează-ţi că unul din vapoare este al tău şi poţi pleca cu el oricând să cucereşti alte ţărmuri.
7. Padova
Hg3Xyjc.jpg
Am avut o revelaţie la Padova, acolo în mijlocul pieţei cu iz studenţesc/ştrengăresc, Prato de la Valle. Revelaţia unei iubiri trăite aici într-o altă viaţă. Asta după ce ajunsesem în Catedrala Sfântului Anton, îi atinsesem sarcofagul şi îmi pusesem din toată inima o dorinţă. O dorinţă care în scurt timp s-a împlinit. Padova, micuţă şi cochetă mi-a auzit strigătul mut şi mi-a răspuns într-un mare fel. Mulţumesc! Mă voi întoarce aici cu mare, mare drag şi de fiecare dată voi trece şi pe la Sfântul Anton, nu în pioşenia mea, că nu-i loc de aşa ceva, ci într-o nemărginită iubire.
8. Siena
74X0x6T.jpg
Nu ştiu de ce când îmi amintesc de Siena îmi vine să zâmbesc, din subconştient cumva răsare soarele… Nişte culori calde de toamnă îmi vin în minte rând pe rând, mă imaginez întinsă pe jos în Piazza del Campo, aud parcă goana tuturor cailor care au alergat de Palio, acum şi din totdeauna. Văd cum norii se rotesc deasupra turnului pe care nicio fotografie nu-l poate surprinde drept din cauza formei pieţei şi a clădirilor, toate sunt cumva curbate, de zici că toate vor să te îmbrăţişeze şi chiar o fac, în timp ce tu, într-o relaxare completă, priveşti cerul.
9. Bologna
yOOq6Cl.jpg
De la gară, pe sub arcade, poţi vedea Bologna cea cărămizie pe ploaie, sau soare, sau în orice condiţii meteo. În Piazza Maggiore te aşteapă Catedrala San Petronius care mi-a rămas pe retină ca ceva neterminat, dar atât de perfect. Cele două turnuri, de unde obţii cele mai fantastice panorame asupra oraşului, se întind în faţa ta sub forma a sute de scări care urcă şi coboară la fel ca intensitatea dorului.
10. Verona
X7qxi3d.jpg
Un oraş fermecător străjuit de o Julietă cu sânul dezvelit şi dădător de dorinţe împlinite. Cu o Arenă romană plină la concerte simfonice şi cu gladiatori deghizaţi, posibili români, la ieşire. Te costă câţiva euro, dar viaţa este prea scurtă că nu te fotografiezi cu un gladiator ce aduce cu Russell Crowe. Apoi mănâncă o îngheţată cu alune de pădure, închiriază o bicicletă şi plimbă-te nestingherit prin oraşul îndrăgostiţilor fără speranţă.
Sursa: CLICK

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.