Jump to content

Reteta traditionala pentru masa de Paste: ciorba de miel


South NUTU
 Share

Recommended Posts

Reteta traditionala pentru masa de Paste: ciorba de miel

652x450_132622-reteta-traditionala-pentr

Ciorba de miel este un preparat traditional care nu poate lipsi din meniul de Paste. Este foarte gustoasa si satioasa si se prepara usor.
Ingrediente pentru ciorba de miel
  • 1 kg de carne slaba de miel (pulpa)
  • 1-2 cepe mari
  • o radacina de telina mica
  • 3 morcovi medii
  • 1 pastarnac
  • 1/2 de ardei gras
  • 50 g de orez
  • 500 g de smantana grasa
  • o radacina de patrunjel
  • crengute de leustean verde
  • frunze de tarhon
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
Cum se prepara ciorba de miel
Opareste carnea de miel inainte de a te apuca sa prepari ciorba, pentru a elimina mirosul neplacut. Schimba apa si pune carnea la fiert, dupa ce ai taiat-o cubulete. Toaca ceapa marunt si calest-o intr-o tigaie, apoi adaug-o in cioba. Taie si celelalte legume in cubulete si pune-le in ciorba.
Fierbe orezul separat, scurge-l si adauga-l in ciorba spre sfarsit, odata cu tarhonul, leusteanul si patrunjelul uscat. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga smantana treptat, pentru a nu forma cocoloase.
Cum se serveste ciorba de miel
Ciorba de miel se serveste fierbinte, cu multa verdeata proaspata. Pentru un plus de efect, o poti servi in boluri comestibile din aluat de paine.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.