Jump to content

Cartofi gratinati cu branzica si smantana


Petronella
 Share

Recommended Posts

Cartofi gratinati cu branzica si smantana

cartofi-gratinati-cu-branzica-si-smantan

 

 


Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • cutie de branzica si smantana Ceva fin
  • 150 g cascaval Sofia
  • legatura de marar
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)



Mod de preparare:

 

  • Cartofii gratinati cu branzica si smantana Ceva fin si cascaval Sofia sunt un deliciu pentru intreaga familie! Trebuie sa-i incerci !
  • Intai curata cartofii de coaja, spala-i bine si taie-i felii. Presara peste ei putina sare si piper, aseaza-i intr-un vas de yena si pune-i la cuptorul incalzit in prealabil.
  • Cartofii se lasa 30-35 de minute la 175 de grade. Dupa primele 20 de minute, intoarce cartofii pe cealalta parte pentru a se coace uniform. Apoi mai lasa-i la cuptor 10-15 minute.
  • Intre timp, amesteca branzica cu smantana Ceva fin, cascavalul ras Sofia si mararul rupt in bucatele mici. Imediat ce cartofii sunt gata, toarna compozitia aceasta peste ei avand grija ca amestecul sa acopere uniform cartofii. Dupa ce ai turnat compozitia, mai lasa cartofii la cuptor timp de 7-12 minute, pana cand se topeste cascavalul si capata o nuanta aurie.

 

Mod de servire:

 

  • Serviti cartofii gratinati cu branzica si smantana calzi, alaturi de o salata verde proaspata sau salata de rosii.

Timp de preparare:

 

  • 50 de minute

Sursa.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.