Jump to content

Probleme Fizica

Pulse
 Share

Recommended Posts

Am si eu o rugaminte la voi , ajutati-ma sa rezolv cateva probleme :(( de clasa a 7 a .

1. Un automobil ar carui motor are puterea de 100 CP se deplaseaza cu viteza de 72 km/ h . Care este forta de tractiune dezvoltata de motorul automobilului ?

2. Cat titei se scoate dintr-o sonda in 24 h daca pompa are un motor 15 k W , iar randamentul este 80 %  . Titei se pompeaza de la 400 m adancime ( g aproximativ 10 N / KG ) .

3.  Puterea dezvoltata de o balena , care inoate pe sub apa cu viteza de 10 km/h , este de 100 k W . Sa se determine forta de rezistenta pe care apa o opune inaintarii balenei .

4. O sfera metalica este asezata pe Pamant . Ce se va intampla cu energia potentiala a sistemului sfera - Pana atunci cand incalzim sfera ? Dar daca sfera este suspendata pe tavan ptrintr-un fir inextensibil si apoi o incalzim ?

5. Ce putere furnizeaza o cadere de apa de la inaltimea de 80 m , care transporta 75 m 3 de apa pe minut ( g _~ 10 N/KG;Papa  = 1000 kg/m2 ) ?

Macar doua din ele sa ma puteti ajuta :( , sunt varza la Fizica cu problemele ! Va raman dator pe viata :(

hmm , chiar mi se pare amuzant , probleme de acest gen fac si eu in clasa A 9-A iar acestea ma depasesc =)) Nu stiu ce sa zic , daca e ceva ia id-ul meu de la profil si te ajut pe unde stiu.

Cand le vazui prima oara crezui ca sunt de la dinamica , faceam usor d'alea , dar e si cu lucru mecanic etc , mai grele , in sem 2 o sa fac d'astea si nu mai stiu din clasa a7a .

Data viitoare,cauta pe google la astfel de probleme despre:

-Lucru Mecanic

-Energia Cinetica si Potentiala

Depinde si ce mai ai prin caiet pe acolo

Mai invata si tu,mai uitate peste forumule,ca trebuie decat sa le inlocuiesti.

1CP = 356W

Edited by Alexw

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.