Pulse Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Am si eu o rugaminte la voi , ajutati-ma sa rezolv cateva probleme de clasa a 7 a . 1. Un automobil ar carui motor are puterea de 100 CP se deplaseaza cu viteza de 72 km/ h . Care este forta de tractiune dezvoltata de motorul automobilului ? 2. Cat titei se scoate dintr-o sonda in 24 h daca pompa are un motor 15 k W , iar randamentul este 80 % . Titei se pompeaza de la 400 m adancime ( g aproximativ 10 N / KG ) . 3. Puterea dezvoltata de o balena , care inoate pe sub apa cu viteza de 10 km/h , este de 100 k W . Sa se determine forta de rezistenta pe care apa o opune inaintarii balenei . 4. O sfera metalica este asezata pe Pamant . Ce se va intampla cu energia potentiala a sistemului sfera - Pana atunci cand incalzim sfera ? Dar daca sfera este suspendata pe tavan ptrintr-un fir inextensibil si apoi o incalzim ? 5. Ce putere furnizeaza o cadere de apa de la inaltimea de 80 m , care transporta 75 m 3 de apa pe minut ( g _~ 10 N/KG;Papa = 1000 kg/m2 ) ? Macar doua din ele sa ma puteti ajuta , sunt varza la Fizica cu problemele ! Va raman dator pe viata Link to comment Share on other sites More sharing options...
pSih0paT Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Ti le fac eu cand vin de la sala , sunt floare la ureche . Pe la 8 ti le fac sigur , ma cauti pe mess . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulse Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 Bine , pana atunci poate ma ajuta si altcineva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvester_Stalone Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 suna 112 si zi ca esti neam cu dacy .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulse Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 Spammer , frate dute la alt topic si fa spam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cLaU Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Daca-mi pui la dispozitie formulele ... ti le fac daca stiu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvester_Stalone Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 da add daciangas_10 daka vrei sa te ajut ..nu glumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulse Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 Lasa pe forum daca stii sa ma ajuti ! Nu am formulele , le poti gasi pe google Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulse Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 Am gasit : http://ro.wikipedia.org/wiki/Lucru_mecanic http://ro.wikipedia.org/wiki/Energie_mecanica Link to comment Share on other sites More sharing options...
cLaU Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Hmm...in ce clasa esti frate ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pulse Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 a 7 a Link to comment Share on other sites More sharing options...
JustMed Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 hmm , chiar mi se pare amuzant , probleme de acest gen fac si eu in clasa A 9-A iar acestea ma depasesc Nu stiu ce sa zic , daca e ceva ia id-ul meu de la profil si te ajut pe unde stiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pSih0paT Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Cand le vazui prima oara crezui ca sunt de la dinamica , faceam usor d'alea , dar e si cu lucru mecanic etc , mai grele , in sem 2 o sa fac d'astea si nu mai stiu din clasa a7a . Link to comment Share on other sites More sharing options...
qazdawn Posted March 22, 2010 Share Posted March 22, 2010 (edited) Data viitoare,cauta pe google la astfel de probleme despre: -Lucru Mecanic -Energia Cinetica si Potentiala Depinde si ce mai ai prin caiet pe acolo Mai invata si tu,mai uitate peste forumule,ca trebuie decat sa le inlocuiesti. 1CP = 356W Edited March 22, 2010 by Alexw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts