Jump to content

3 supe ideale pentru zilele racoroase de toamna


South NUTU
 Share

Recommended Posts

3 supe ideale pentru zilele racoroase de toamna

652x450_143244-3-supe-ideale-pentru-zile

 

Primii fiori reci ai toamnei au inceput sa dea tarcoale meniului tau, alungandu-ti gandurile de la inghetata cea friguroasa si indreptandu-le catre mancarurile calde si consistente. Descopera trei retete de supe gustoase si rapide, care iti vor oferi confortul de care ai nevoie pentru a te adapta mai usor noului sezon.
1. Supa egipteana cu rosii
143269-supa-2.jpg
Ingrediente:
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 120 g ardei copti conservati (la borcan)
  • 430 g rosii decojite taiate cubulete
  • 430 ml supa de pui
  • 1/2 lingurita de pudra de chili
  • 1/4 lingurita paprika
  • 1 limeta taiata sferturi
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Caleste ceapa si usturoiul in untul topit, in jur de 5 minute. Adauga ardeii si rosiile si lasa-le sa fiarba vreo 10 minute, dupa care toarna supa, pudra de chili, paprika si mai lasa-le pe foc inca 5 minute. Mixeaza ingredientele in blender, asezoneaza supa crema cu sare si piper si serveste-o cu bucati de limeta si crutoane.
2. Supa din cartofi copti cu bacon, ceapa verde si branza cheddar
143270-supa-1.jpg
Ingrediente:
  • 125 g unt nesarat
  • 1/2 cana faina
  • 4 cani lapte
  • 3 cartofi mari copti si taiati cubulete
  • 400 g bacon, taiat bucatele si prajit
  • 1 1/2 cani de branza cheddar rasa
  • 1 cana smantana
  • 1/2 legatura ceapa verde, tocata fin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 1/4 cana parmezan ras
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o oala, adauga faina si apoi laptele, amestecand viguros pana se ingroasa. Adauga, pe rand, restul ingredientelor si lasa supa sa fiarba pana cand branza se topeste complet. Serveste-o calda, cu bucati de bacon crocant sau ceapa verde pe deasupra.
3. Supa de rosii italieneasca Ribollita
143244-3-supe-ideale-pentru-zilele-racor
Ingrediente:
  • 2 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi zdrobiti
  • 2 morcovi, tocati marunt
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 1 ceapa tocata
  • 1 frunza de dafin
  • 300 g spanac congelat
  • 2 cani de fasole boabe la conserva (cu tot cu zeama)
  • 6 cani de supa de legume sau de pui
  • 450 g pasta de tomate
  • 2 cani de cubulete din paine veche (preferabil, italieneasca)
  • 1/4 cana busuioc proaspat tocat
  • parmezan ras
Mod de preparare:
Caleste usturoiul, ceapa, morcovii, telina si foaia de dafin intr-o oala cu ulei, aproximativ 5-7 minute. Asezoneaza-le cu sare si piper si adauga apoi spanacul, fasolea, supa si pasta de tomate. Lasa supa sa dea in clocot 5 minute, apoi adauga bucatile de paine si lasa totul sa fiarba pana cand preparatul se ingroasa putin. Stinge focul si presara busuiocul. Serveste supa cu parmezan ras pe deasupra.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.