Jump to content

Tunisia – Tara unde totul se negociaza

fiendishfish
 Share

Recommended Posts

Tunisia. O tara pe care urma sa o descopar ca fiind extrem de saraca si avand o discrepanta enorma intre bogati si saraci. Totusi, este o tara frumoasa care merita vizitata mai mult decat am apucat eu sa o fac in cele cateva ore petrecute in capitala, Tunis.

Fiind o tara musulmana, cuvantul de ordine in comert este negocierea. Orice se negociaza. Mai ales in zonele pentru turisti. Vanzatorii ambunlanti abia asteapta sa prinda turistii straini care nu sunt obisnuiti cu asemena practici si sa le vanda suveniruri la un pret de 6 sau chiar 10 ori mai mare decat face…. Cu putina indemanare poti negocia chiar si la 20% din pretul cerut initial sau chiar mai mult, dupa cum am aflat “pe propria piele” atunci cand am reusit sa “negociez” un suvenir de la 45 de euro la 3 euro pe bucata! Deci, se poate! E bine sa fi trecut prin Istanbul de cateva ori inainte sa mergi in Tunisia, ca sa te obisnuiesti… “scoala” bazarului din Istanbul nu se uita usor si se aplica chiar si mai bine in Tunisia… Deci ma duc sa ma angajez negociator

tunisia-1-150x150.jpg

Turistii nemti din grupul nostru erau de-a dreptul oripilati de ideea de a negocia. Deh, la ei in democratie asa ceva nu se face. Ei plateau direct cat li se cerea initial… Desi orice ghid local iti va spune prima data: ” In Tunisia exista doua reguli: 1) atentie la bunurile personale si 2) totul se negociaza…“.

Fotografiile sunt mai jos. Nu va voi arata obiectivele turistice clasice (Piata Centrala, situl arheologic din Carthagina, cartierul Sidi Bou Said – pe care vi-l recomand sa il vizitati pentru frumusetea sa – Muzeul de Istorie etc), pentru ca fotografii ale lor le gasiti oriunde pe net. M-a interesat mai mult atmosfera stradutelor laturalnice si viata in centrul istoric.

Sursa: http://www.travellife.ro/tunisia-tara-unde-totul-se-negociaza/

Edited by Flawious

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.