Jump to content

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci jumătate de ceapă pe zi


Lowley
 Share

Recommended Posts

ceapa_mancare_ceapa_44458500.jpg

Ceapa este una dintre cele mai vechi plante de cultura din lume. La inceput era cultivata ca planta medicinala, condiment, apoi ca leguma.

In Egiptul Antic, ceapa era considerata un simbol al vietii eterne, datorita formei sale rotunde si a inelelor concentrice si era oferita zeilor, sau era folosita ca moneda de plata de a ajunge in Rai,. Se spune ca cei care au lucrat la constructia Piramidelor au fost platiti in cepe.
Lasand putin istoria la o parte, trebuie sa stiti ca ceapa contine elemente esentiale pentru organismul nostru, precum uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenţi, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, carotin, fitoncide, minerale, calciu, natriu, caliu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu. Potrivit unui studiu realizat in Franta, consumul de ceapa (cel putin jumatate de ceapa cruda pe zi) a fost asociat cu o reducere de cel putin 50% a riscului de aparitie a cancerului de stomac, dar si cu o reducere semnificativa a incidenţti cancerului de san.

 

 

 

 

Source -> http://www.realitatea.net/ce-se-intampla-in-organismul-tau-daca-mananci-jumatate-de-ceapa-pe-zi_1632324.html

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.