Jump to content

Cum sa faci cake pops delicioase cu ciocolata


AIM Shadow
 Share

Recommended Posts

Cum sa faci cake pops delicioase cu ciocolata

652x450_154832-cake-pops.jpg

Delicioasele cake pops, pe care le gasesti prin toate cofetariile, sunt, de fapt, niste prajiturele pe bat. Se prepara destul de simplu, insa vei avea nevoie de putina rabdare. Rezultatele insa vor fi exceptionale.

Ingredinte pentru cake pops

Pentru blat

  • 100g faina
  • 20g cacao
  • 140g zahar brun
  • 40g unt
  • un praf de sare
  • 1½ lingurita praf de copt
  • 120ml lapte
  • 1 ou
  • ½ lingurita extract de vanilie

Pentru crema

  • 125g unt nesarat
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 300g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare

Pentru invelisul de ciocolata

 

  • 200g ciocolata neagra
  • 200g ciocolata alba
  • bomboane decorative/alune

Cum se prepara cake pops-urile

Preincalzeste cuptorul la 170°C si tapeteaza o tava cu foaie de copt.

Adauga in robotul de bucatarie sau intr-un vas pentru mixer faina, cacaoa, zaharul, praful de copt, sarea si untul. Mizeaza totul pana cand obtii o compozitie nisipoasa.

Intr-un alt vas, bate oul bine si adauga laptele si extractul de vanilie. Incorporeaza treptat mixul peste compozitia de mai sus. Toarna aluatul in tava si coace-l timp de 20-25 de minute.

Scoate blatul din tava si lasa-l sa se raceasca complet, apoi tine-l in frigider peste noapte.

A doua zi, taie blatul in cubulete mici si sfaramiteaza-l cu ajutorul mainii.

Intr-un bol pentru mixer adauga untul si sarea si mixeaza pana obtii o crema spumoasa si fina. Incorporeaza treptat zaharul pudra apoi cacaoa, laptele si vanilia. Amesteca bine pana cand obtii o crema spumoasa.

Peste aluatul sfaramitat adauga ½ din cantitatea de crema de unt, amestecand foarte bine. Adauga si restul de crema treptat, pana cand obtii un aluat usor de modelat, insa nu lichid!


Atentie! Este posibil sa nu trebuiasca sa folosesti toata crema, de aceea este important sa o adaugi treptat.

Formeaza din aluat, bile de dimensiuni identice. Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la frigider timp de 30 de minute.

In boluri separate topeste ciocolata neagra si ciocolata alba. Scoate bilele de aluat din frigider si infige in acestea bete speciale pentru bomboane (poti folosi si bete de lemn pentru frigarui insa va trebui sa le tai capetele ascutite).

Inveleste cake pops-urile formate in ciocolata alba si neagra. Adauga bomboane decorative sau alunele si lasa cake pops-urile la frigider pana cand ciocolata se intareste.

Daca doresti sa obtii cake pops-uri de diferite culori foloseste iocolata alba, peste care adaugi o picatura de colorant alimentar.

 

 

 

Sursa

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.