Jump to content

The Imitation Game | Jocul codurilor

LuPiTo
 Share

Recommended Posts

The Imitation Game (Jocul codurilor)

MV5BNDkwNTEyMzkzNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNTAw

• Gen: Thriller | Biografic | Dramă
  • Anul apariției: 2014
  • Regizor: Morten Tyldum
  • Actori: Benedict Cumberbatch | Keira Knightley
  • Durata: 114 minute
  • O descriere a filmului: În timpul iernii lui 1952, autoritățile britanice au patruns în casa lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist și erou de război, pentru a investiga un jaf care fusese anunțat de acesta.
    În final, au ajuns să-l aresteze chiar pe Turing, învinuindu-l de „indecență grosolană”, o acuzație care va duce la condamnarea sa devastatoare, pentru infracțiunea de homosexualitate. Nici prin gând nu le trecea atunci oficialilor britanici că, de fapt, îl incriminau pe pionierul tehnologiei moderne a calculatoarelor.
    Este renumit faptul că a coordonat un grup divers de savanți, lingviști, campioni la șah și ofițeri ai serviciilor secrete, punându-se pe seama lui spargerea unui cod așa-numit „de nespart” al mașinariei Enigma, în al Doilea Război Mondial. O portretizare intensă, a unui om sclipitor și complicat, „The Imitation Game / Jocul Codurilor” urmarește un geniu care, sub o presiune cumplită, a ajutat scurtarea războiului, salvând mii de vieți.
  • Poze:
    MV5BMTM5NDY5MzMwMV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTcx
  • MV5BMTc2NzcxNTAzNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMzU3MV5BMTAxNDY5NDE3NDReQTJeQWpwZ15BbWU4MDI1MV5BMTQ1NzM0NjU3NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMzI5
  • Părere personală: "The imitation game" un film în care este urmarită marea reușită a matematicianului Alan Turing de a "sparge" celebra mașinărie a germanilor, din cel de al Doilea Război Mondial, Enigma. Filmul este unul foarte bun, surprinzând și importanța matematicienilor în istorie, pe care multă lume nu cred ca o știa. Eu unul am rămas impresionat de acest film, datorită poveștii abordate. Acțiunea te intrigă încă de la început și te face să vrei să continui vizionarea filmului. Finalul, pe mine sincer m-a impresionat și te face să gandești puțin diferit acele perioade si acei oameni. Vă recomand cu mare drag acest film, nu aveți ce pierde dacă îl vizionați. Nota mea pentru acest film este 10.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.